Yozgat Valiliğinden "kene" uyarısı

YOZGAT (AA) - Yozgat Valiliği, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olan kenelere kaşı vatandaşları uyardı.Valilik sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, KKKA'nın, kenedeki virüslerin neden olduğu ölümle sonuçlanabilen...

12 Mayıs 2021 Çarşamba 10:52
Yozgat Valiliğinden

YOZGAT (AA) - Yozgat Valiliği, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olan kenelere kaşı vatandaşları uyardı.

Valilik sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, KKKA'nın, kenedeki virüslerin neden olduğu ölümle sonuçlanabilen bir hastalık olduğu belirtildi.

Havaların ısınmasıyla kene vakalarında artış olacağının öngörüldüğü ifade edilen açıklamada, şu uyarılar yapıldı:

"Tarla, bağ, bahçe ve piknik alanı gibi riskli alanlara giderken vücudunuzu örten ve kenelerin rahatça görülebileceği açık renkli giysileri tercih edin. Kendinizin ve çocuklarınızın vücudunda kene olup olmadığını kontrol edin. Eğer vücudunuza kene tutunmuşsa kesinlikle müdahale etmeyin, hemen en yakın sağlık kuruluşuna başvurun."




Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.