Yozgat Valisi Polat'tan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

YOZGAT (AA) - Yozgat Valisi Ziya Polat, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Vali Polat, mesajında, 15 Temmuz'un milli iradenin vesayete, cesaretin ihanete, milletin hainlere galebe çaldığı, insanlık tarihine...

14 Temmuz 2021 Çarşamba 12:26
Yozgat Valisi Polat'tan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

YOZGAT (AA) - Yozgat Valisi Ziya Polat, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Polat, mesajında, 15 Temmuz'un milli iradenin vesayete, cesaretin ihanete, milletin hainlere galebe çaldığı, insanlık tarihine altın harflerle yazılmış büyük bir demokrasi mücadelesinin adı olduğunu belirtti.

FETÖ/PDY terör örgütü tarafından planlı olarak gerçekleştirilen ve tarihin kaydettiği en büyük ihanet girişimlerinden biri olan 15 Temmuz gecesi, milletin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti ve çağrısıyla darbe girişimini püskürterek bertaraf ettiğini anımsatan Polat, şunları kaydetti:

"15 Temmuz, tıpkı İstiklal Harbimiz gibi Türk milletinin topyekun kıyamıdır, dirilişidir, şahlanışıdır. Anadolu toprakları o gece bir kez daha bize vatan kılınmıştır. 15 Temmuz bize şu hakikati bir kez daha göstermiştir ki, bu millet asil bir millettir. Bu millet cesur, kahraman ve hürriyetine canı pahasına sahip çıkan bir millettir. Bu millet vatan söz konusu olduğunda aynı safta buluşma erdemi gösteren necip bir millettir. Bu millete hizmet etmenin bahtiyarlığını yaşıyorum. 'Vatan yürekte başlayıp, şehadetle biter' diyerek, şanlı tarihimize destan yazan, mukaddes kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan kılan kahraman şehitlerimizin aziz hatıralarının önünde saygıyla eğiliyor, üstün cesaret ve fedakarlıklarından dolayı gazilerimize ve milletimize şükranlarımı sunuyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.