Yozgat Valisi Polat'tan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

YOZGAT (AA) - Yozgat Valisi Ziya Polat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.Vali Polat, mesajında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102’nci yılını yaşamanın gurur ve mutluluğunun yaşandığını...

22 Nisan 2022 Cuma 11:30
Yozgat Valisi Polat'tan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

YOZGAT (AA) - Yozgat Valisi Ziya Polat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Polat, mesajında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102’nci yılını yaşamanın gurur ve mutluluğunun yaşandığını belirtti.

23 Nisan 1920'de millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışının temelleri atılırken, geleceğin teminatı olan çocukların unutulmadığını aktaran Polat, şunları kaydetti:

"Dünyadaki tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk'ün dünya barışına verdiği önemi göstermiştir. Bu bayram, dünya çocukları arasında barış ve kardeşliğin paylaşılmasına ve dolayısıyla dünya barışına hizmet eden bir bayramdır. Devletimiz, gelecek nesillerin çağın gereklerine uygun bir şekilde eğitim almaları, kendilerini her alanda geliştirmeleri için büyük bir gayret içindedir. İnanıyorum ki sorumluluklarının bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen, bilim ve teknolojiye hakim, milli ve manevi değerlerimize bağlı bir nesil yetişmekte ve ülkemizin yarınları, bugünden inşa edilmektedir."

Polat, bu gururlu günde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, birinci Meclis'te görev yapan üyeleri, tüm şehitleri ve ebediyete irtihal eden gazileri rahmet ve minnetle andığını belirterek, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.