Yozgat'ta 101 bin 9 dekar tarım arazisi sulandı

YOZGAT (AA) - Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın, 2019 yılı sulama sezonunda Yozgat'ta 101 bin 9 dekar tarım arazisinin sulandığını belirtti. Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Yozgat'ta...

18 Ekim 2019 Cuma 11:42
Yozgat'ta 101 bin 9 dekar tarım arazisi sulandı

YOZGAT (AA) - Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın, 2019 yılı sulama sezonunda Yozgat'ta 101 bin 9 dekar tarım arazisinin sulandığını belirtti.

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Yozgat'ta 15 Mayıs'ta başlayan sulama sezonunun, 30 Eylül'de tamamlandığını kaydetti.

Sulama sezonunda Yozgat genelinde 101 bin 9 dekar tarım arazisinin sulandığını vurgulayan Aydın, "Yapılan sulu tarım ile birlikte 2019 yılı birim fiyatları ile ülkemiz ekonomisine 181 milyon 816 bin 200 lira katkı sağlanmıştır. Tarım arazilerinin suya kavuşmasını, kapalı sistem sulamanın yaygınlaşmasını ve sulamada su tasarrufu sağlanmasını önemsiyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde kararlılıkla sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
YozgatDSİSulu Tarım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.