Yozgat'ta, Çin'in Uygur Türklerine yönelik politikası protesto edildi

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta sivil toplum kuruluşları ve Çin Toplama Kampı Mağdurları Platformu, Çin'in, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne yönelik politikasını protesto etti. Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklamasını yapan Çin Toplama...

04 Kasım 2021 Perşembe 17:18
Yozgat'ta, Çin'in Uygur Türklerine yönelik politikası protesto edildi

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta sivil toplum kuruluşları ve Çin Toplama Kampı Mağdurları Platformu, Çin'in, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne yönelik politikasını protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklamasını yapan Çin Toplama Kampı Mağdurları Platformu Sözcüsü Mirzehmet İlyasoğlu, Çin'in Uygur Türklerine yönelik her türlü zulüm, baskı ve katliamı yaptığını anlattı.

Toplama kamplarında insanların her gün işkencelere maruz kaldığını, bu duruma sessiz kalındığını ifade eden İlyasoğlu, "Bizler, 'Ailem nerede?' diye haykıran ve bunu dünyanın dört bir yanında millet nöbetine çeviren kamp mağdurları, Doğu Türkistan için Anadolu seferi düzenleyerek, Çin’in zulüm ve soykırımını il il dolaşarak Türk milletine birinci ağızdan anlatıyoruz." dedi.

Çin'in, tüm çıplaklığıyla Doğu Türkistan'da soykırım yaptığını aktaran İlyasoğlu, "Çin'i tüm bu yaptıklarından dolayı kınıyor ve lanetliyoruz. Diyoruz ki insanlık Çin'e teslim olmadı ve olmayacaktır. Doğu Türkistanlılar asla teslim olmadı ve asla olmayacağız. Doğu Türkistanlılar ve onlara ses veren insanlık, Çin'in bütün bu yaptıklarının hesabını er ya da geç soracaktır. Bunun için de canımızı, malımızı ve her şeyimizi ortaya koyduk, koyacağız." diye konuştu.

Açıklamanın ardından platformun düzenlediği "Uygur Türkleri" konulu resim sergisi gezildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.