Yozgat'ta iş arayanlarla iş verenler buluştu

YOZGAT (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Yozgat İl Temsilciliği, Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile yaptığı ortak çalışmada kadınlarla sanayicileri buluşturdu. Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezi'nde...

20 Aralık 2018 Perşembe 16:19
Yozgat'ta iş arayanlarla iş verenler buluştu

YOZGAT (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Yozgat İl Temsilciliği, Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile yaptığı ortak çalışmada kadınlarla sanayicileri buluşturdu.

Yozgat Belediyesi Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlen programa Yozgat İŞKUR İl Müdürü Taner Yıldız, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Bilal Keskin, KADEM Yozgat İl Temsilcisi Fadime Solmaz, Organize Sanayi Bölge Müdürü Erdoğan Öztürk ve fabrika temsilcileri ile çok sayıda kadın katıldı.

Düzenlenen etkinliğin çalışmak isteyen kadınlar için büyük bir fırsat olduğunu dile getiren KADEM Yozgat İl Temsilcisi Fadime Solmaz, iş arayanlarla, işçi arayan işletmecileri bir araya getirdiklerini söyledi.

Tabuların yıkılması için bu tür etkinliklerin artması gerektiğini dile getiren Solmaz, "KADEM'e iş için gelen birçok kadınımız vardı. Biz de onları iş dünyasındaki işletme sahipleriyle bir araya getirdik. Onlardan istihdamla ilgili gerekli bilgileri aldık. En kısa sürede kadınlarımızla birlikte OSB'yi de gezip oraları daha iyi tanımalarını ve istihdama atılmalarını istiyoruz. Bu konuda Yozgat KADEM İl Temsilciği olarak ne gerekiyorsa yapacağız." dedi.

Organize Sanayi Bölgesinde 800'e yakın kadın çalışanın olduğunu söyleyen OSB Müdürü Erdoğan Öztürk ise OSB'nin tanıtımını içeren bir sunum yaptı.

Yozgat İŞKUR İl Müdürü Taner Yıldız ise müdürlük olarak iş gücü piyasasında kadınların daha etkin rol almaları adına çalışmaların devam ettiğini ifade ederek şunları söyledi:

"İş gücü piyasasında dezavantajlı konumda bulunan kadınların istihdamı, düzenlenen etkinliklerle daha yüksek seviyelere ulaşacak. Bu toplantıdaki amacımız kadın istihdamını daha da artırmak ve OSB hakkındaki negatif algıları kaldırmaktır."

Anahtar Kelimeler:
YozgatKadınKadem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.