Yozgat'ta öğrenciler, okul bahçesinde sebze yetiştirdi

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta Erdoğan Mustafa Akdağ Ortaokulu'nda telafi eğitimine katılan öğrenciler okul bahçesinde yetiştirdikleri sebzenin mahsulünü almaya başladı.Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) normalleşme sürecinin başlamasıyla okullarda...

02 Eylül 2021 Perşembe 13:58
Yozgat'ta öğrenciler, okul bahçesinde sebze yetiştirdi

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta Erdoğan Mustafa Akdağ Ortaokulu'nda telafi eğitimine katılan öğrenciler okul bahçesinde yetiştirdikleri sebzenin mahsulünü almaya başladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) normalleşme sürecinin başlamasıyla okullarda düzenlenen telefi eğitiminde Erdoğan Mustafa Akdağ Ortaokulu Müdürlüğü "bitki yetiştiriciliği kursu" açtı.

Okul bahçesinde öğretmenler ve görevliler tarafından ekilen sebzeleri sulayan, kümesteki tavukları besleyen öğrenciler, bahçede yetiştirdikleri domates, salatalık, biberi toplamanın mutluluğunu yaşadı.

Okul Müdürü Mehmet Akif Şahin, telefi eğitimine katılan öğrencilerin bitki yetiştiriciliği kursuna yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Birçok öğrencinin domatesin, salatalığın nasıl ve nerede yetiştiğini bilmediğini aktaran Şahin, "Öğrencilerimize salatalığın dalda yetişmediğini göstermek, aynı zamanda hayvanları besleme, bahçeyi sulama gibi üstlendikleri sorumluluğun bilincinde olmalarını sağlamak istedik. Öğrencilerimiz teneffüslerde ve boş zamanlarında bahçe ve tavuklarla ilgilendiler ve şimdi de yetiştirdikleri ürünleri toplamaya başladılar." dedi.

Kursa katılan öğrencilerden Zeynep Nisa Polat, boş zamanlarını sebze yetiştirerek verimli geçirdiğini belirtti.

Emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Polat, "Bahçemizde salatalık, domates, biber, fasulye, mısır yetiştirdik. Şimdi de ürünleri almaya başladık. Burada sebzenin nasıl yetiştiğini uygulamalı öğrenmiş olduk." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
SebzeöğrenciYozgatBahçe
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.