Yozgat'taki FETÖ/PDY davası

- "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan haklarında dava açılan 7'si tutuklu 9 sanığın yargılanmasına devam edildi

12 Ocak 2018 Cuma 15:52
Yozgat'taki FETÖ/PDY davası

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında haklarında dava açılan 7'si tutuklu 9 sanığın yargılamasına devam edildi.

Yozgat Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklu Turgay Ş, Eftal K, Cemil T, Osman G, Orhan Ö. ve Necdet D. ile tutuksuz sanıklar Orhan K. ve Süleyman B. ile avukatları hazır bulundu, Münevver T. ise duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Tanıkların dinlenmesinden sonra sanıklar ve avukatları savunma yaptı.

Sanıklardan Orhan Ö, üniversitede araştırma görevlisi olduğunu ve araştırma görevlileri arasında sohbetler düzenlediklerini söyledi.

Sohbet toplantılarının genelde eylül, ekim gibi başladığını ve mayısa kadar sürdüğünü anlatan Orhan Ö, "Toplantıları yaklaşık 3 haftada bir yapıyorduk, normal sohbetlerin dışında Fetullah Gülen'in videolarını da izliyorduk. Bizim sohbet grubumuza öğretim görevlilerinden A.G. de katılıyordu. Sohbet toplantılarımız 2016 yılına kadar sürdü." dedi.

Diğer sanıklar, önceki savunmalarını tekrar ettiklerini belirterek, tahliye ve beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Eftal K, Orhan Ö, Osman G, Turgay Ş. ve Necdet D'yi tahliye etti.

Diğer sanıkların süre istemesi üzerine dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşma 20 Şubat'a ertelendi.

Anahtar Kelimeler:
FetöYozgatDuruşma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.