Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi açıldı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Şehir Hastanesi bünyesinde "Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi" hizmet vermeye başladı. İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Adalet ve Sağlık bakanlıklarının işbirliğiyle...

06 Temmuz 2018 Cuma 14:58
Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi açıldı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Şehir Hastanesi bünyesinde "Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi" hizmet vermeye başladı.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Adalet ve Sağlık bakanlıklarının işbirliğiyle yaptırılan hastane, Türkiye'nin Adana Şehir Hastanesinden sonra bu alanda yapılan ikinci hastane olma özelliğini taşıyor.

Hastane hakkında bilgi veren Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman. Dr. Mustafa Reyhancan, hastanenin toplum güvenliği açısından çok önemli bir hizmet olduğunu belirtti.

Hastanenin özelliklerine değinen Reyhancan, şunları kaydetti:

"Mimarisi ve güvenlik sistemleri Avrupa standartlarında olan 100 yataklı klinikte hem poliklinik hem de klinik hizmetleri uzman psikiyatristler tarafından veriliyor. Burada sadece savcılık ve mahkeme kararıyla sevk edilen Türk Ceza Kanunun 32-57-74 maddeleri kapsamındaki adli vaka durumundaki psikiyatri hastaları ve hüküm giymiş tedavi alması gereken psikiyatri hastalarına hizmet verecektir. Hastanemizde hükümlü hastaların tedavisi yapılırken çeşitli aktiviteler ve sosyal faaliyet alanlarında da el becerilerini geliştirip kendileriyle barışık, topluma herhangi bir tehlike arz etmeyen insanlar olarak tedavi edilmesi planlanmaktadır. Hastanemizin hizmete açılmasında emeği geçen başta İl Sağlık Müdürümüz Ali Ramazan Benli ve Hastane Başhekimimiz İlhami Çelik olmak üzere tüm ilgili personele teşekkür ediyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.