Zara'da yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

SİVAS (AA) - Sivas'ın Zara ilçesinde yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.Olumsuz hava şartları nedeni ile doğada yem bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için ilçeye bağlı Ahmethacı ve Şafaklı köyleri kırsalında dağlık...

27 Ocak 2021 Çarşamba 09:24
Zara'da yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

SİVAS (AA) - Sivas'ın Zara ilçesinde yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Olumsuz hava şartları nedeni ile doğada yem bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için ilçeye bağlı Ahmethacı ve Şafaklı köyleri kırsalında dağlık alanlara yem takviyesinde bulunuldu.

Kaymakam Mehmet Sayın, yaptığı açıklamada, "Ocak ayı ile kar yağışlarının ve soğuk havanın etkili olmaya başladığı ilçemizde yaban hayvanlarının hayatta kalabilmeleri, kışı daha rahat atlatarak bahara ulaşabilmeleri amacıyla iki gün süre ile kırsalda doğaya yem bıraktık." dedi.

Avlaklar ile ilgili çalışmaların bitme noktasına geldiğini de ifade eden Sayın, "İlçemizde yaban hayvanlarının popülasyonunu koruyabilmek, sayılarını artırabilmek için avlanma sahasını bu yıl da sınırlı tutacağız." diye konuştu.

Doğaya yem bırakma etkinliğine, Zara Belediye Başkanı Fatih Çelik, Doğa Koruma ve Milli Parklar Malatya Bölge Müdürü Ahmet Çördük, Sivas Şube Müdürü Okan Gün, Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
ZaraDoğa Koruma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.