"Zeytin Dalı Harekatı" için 4 dilde mektup

- Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayrancı "Zeytin Dalı Harekatı" hakkında uluslararası kamuoyunu bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak için 4 dilde yazdığı mektubu dünya genelindeki üniversite rektörlerine, AB ve BM yetkililerine gönderdi

23 Ocak 2018 Salı 11:16

ÇANKIRI (AA) - Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, "Zeytin Dalı Harekatı" hakkında uluslararası kamuoyunu bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak için 4 dilde mektup yazdı.

Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Arapça yazılan mektup, dünya genelindeki üniversite rektörlerine, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler yetkililerine gönderildi.

Ayrancı mektubunda, terörün Türkiye, Asya, Afrika ve Avrupa'da bir silah olarak kullanıldığına işaret etti.

Mektubunda Türkiye'nin uzun yıllar birçok farklı terör örgütünün saldırısı altında olduğunu belirten Ayrancı, "Bu örgütlerden DEAŞ, PKK, PYD-YPG terör örgütleri ülkemizde yürüttükleri terör faaliyetleri sonucunda, güvenlik güçleri dışında binlerce sivil vatandaşın ölümüne sebebiyet vermiştir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye sınırında bir terör devleti kurulmak istendiğini, PKK terör örgütünün Suriye ve Irak'ta farklı isimler altından örgütlenerek sınırda terörist devletler oluşturmak üzere bölgesel ve uluslararası alanda faaliyet gösterdiğini vurgulayan Ayrancı, mektubunda şunlara dikkati çekti:

"Dünyanın gözü önünde yaşanan bu girişimlere rağmen ülkenin içinde ve dışında Türkiye’nin sesini boğmak isteyen güruhlar bulunuyor. Bu gerçekler karşısında, Afrin harekatı üzerinden Türkiye Cumhuriyeti devletinin terörizm ile yapmakta olduğu mücadele üzerinde kara propaganda yapılmasına izin verilmemeli ve bu açık insani faaliyet desteklenmelidir. Zira, Türk Silahlı Kuvvetleri aynı zamanda bölgede yaşanan insanlık dramlarını da sona erdirmek istemektedir. Herkesin kendi doğduğu, büyüdüğü ve çocuklarını yetiştirdiği yerde gelecek kuşaklara kendi kültür ve değerlerini aktarması hakkı bulunmaktadır. Harekatın yapılmaması halinde ise daha önce gözlemlendiği gibi milyonlarca kişinin sığınmacı olması, bu yolda çocukları dahil büyük hayat kayıplarına maruz kalmaları yakıcı bir acı olarak gözler önünde gerçekleşmiştir.”








Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.