Açıkel: "Mumcu ve Okkan cinayetlerinin aydınlatılmaması, Türkiye için bir utançtır"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Fethi Açıkel, gazeteci, yazar Uğur Mumcu ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın ölüm yıl dönümünde yazılı bir açıklama yaparak aydınlatılmayan bu iki cinayete dikkat çekti.

24 Ocak 2019 Perşembe 14:29
Açıkel: "Mumcu ve Okkan cinayetlerinin aydınlatılmaması, Türkiye için bir utançtır"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Açıkel'in açıklaması şöyle:

"24 Ocak günü, Türkiye siyasi tarihi açısından acı ve karanlık günlerden birisidir. Haberleriyle ve yazılarıyla, bağımsız bir Türkiye ülküsü için mücadele eden aydınımız Uğur Mumcu, karanlık eller tarafından 24 Ocak 1993 günü katledilmiştir. Uğur Mumcu, düşünceleriyle bize rehber olan, cesaretiyle de örnek olan kıymetli bir gazeteci ve düşünce insanıydı. Ortaya çıkardığı gerçeklerden rahatsız olan odaklar tarafından sistematik bir şekilde hedef gösterildi ve faili meçhul bir cinayete kurban edildi. Mumcu cinayetinin, aradan geçen 26 yıla rağmen hala karanlık kalması, Türkiye'nin bir utancıdır.

24 Ocak, aynı zamanda Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın da karanlık bir suikasta kurban gittiği bir gün. Okkan, 24 Ocak 2001'de alçak bir şekilde katledilmiştir. Gaffar Okkan, hayatını terörle mücadele adayan ve bu konuda örnek çalışmalarıyla öne çıkan kahraman bir Emniyet müdürüydü. O da hala failleri ortaya çıkmayan bir suikast sonucu aramızdan ayrıldı.

Aynı güne denk gelen, bu iki faili meçhul cinayet, Türkiye demokrasisi için büyük bir yara olarak varlığını sürdürmektedir. Bu cinayetlerin arkasındaki odakların ortaya çıkartılmaması, toplum nezdinde soru işaretlerinin de devam etmesine neden olmaktadır. AKP, 16 yıldır tek başına iktidarda olmasına rağmen, bu iki faili meçhul cinayetin soruşturulması için mücadele etmedi, Mumcu, Okkan cinayetleri ve diğer faili meçhul cinayetlerin karanlık kalmasına zemin hazırladı. Faili meçhul cinayetleri aydınlatma vaatleri ve demokrasi söylemleriyle iktidara gelen AKP, bu konuda da ihmalkâr ve samimiyetsiz siyasi tavrını sürdürmektedir. Bu iki cinayetin faillerinin ortaya çıkarılması için mücadele etmeye devam edeceğimizi belirterek, Mumcu ve Okkan'ı saygı ve özlemle anıyorum."

Anahtar Kelimeler:
Uğur MumcuFethi Açıkel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.