Afyonkarahisar-Şuhut Yolu İle Seyahat Süresi 12 Dakikaya İndi

Afyonkarahisar-Şuhut Yolu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantısıyla hizmete sunuldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Şuhut ilçesinin başta Afyonkarahisar olmak üzere bölgedeki merkezlere güvenli ve konforlu erişimini tesis ettiklerini belirterek, 27 dakikalık seyahat süresini 12 dakikaya indirdiklerini söyledi.

02 Şubat 2023 Perşembe 16:44
Afyonkarahisar-Şuhut Yolu İle Seyahat Süresi 12 Dakikaya İndi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Afyonkarahisar-Şuhut Yolu’nun açılış törenine katıldı. 2023’te de “Durmak Yok, Yola Devam” dediklerini kaydeden Karaismailoğlu, Türkiye Yüzyılı’nın altyapısını hazırlamak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinizde aralıksız çalıştıklarını, hizmetlerine her gün bir yenisini eklediklerini söyledi.

Karaismailoğlu, “Biliyoruz ki; devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak lazım. 2023 yılı da çok önemli projeleri tamamlayıp hizmete açtığımız, Cumhuriyet’imizin 100. kuruluş yıl dönümüne ve Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir yıl olacak. Türkiye’yi dünyanın lider ekonomileri arasına yükseltecek, milletimizi hak ettiği yere taşıyacak dev projelerimizi, devlet aklı ile planlıyor, dünyanın hizmetine sunuyoruz. Yürüttüğümüz çalışmalarla, yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı büyüme stratejimize uygun biçimde hayata geçirdiğimiz ulaşım yatırımlarının meyvelerini toplamanın mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

GÜVENLİ VE KONFORLU ULAŞIM TESİS ETTİK

Türkiye’nin önemli ulaşım yollarının merkezi konumunu gören Afyonkarahisar’ın da bu stratejinin önemli bir parçası olduğuna dikkat çeken Karaismailoğlu, Afyonkarahisar’da 20 yıl önce sadece 54 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 11 kattan fazla artırarak 592 kilometreye ulaştırdıklarını vurguladı. Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

“Bugün de huzurlarınızda 22 kilometre uzunluğunda 26 metre genişliğindeki Afyonkarahisar-Şuhut yolu açılışını gerçekleştirerek bu önemli güzergahta yüksek standartlı bir ulaşım tesis etmenin mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Çalışmalarımızla sathi kaplamalı tek yol olarak hizmet veren 22 kilometre uzunluğundaki tüm güzergahı bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol haline getirdik. Şuhut ilçesinin başta Afyonkarahisar olmak üzere bölgedeki merkezlere güvenli ve konforlu ulaşımını tesis ettik. 27 dakikalık seyahat süresini 12 dakikaya indirdik. Bu projemiz tarım ve sanayi faaliyetleri her geçen gün gelişen ilçemizin ve şehrimizin sosyo-ekonomik gelişimine önemli katkılar sağlayacaktır. Cumhurbaşkanım, Türkiye’nin aydınlık geleceği için yatırımlarımızla eser ve hizmet fırtınası estirmeye devam edeceğiz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.