Ankara'da İş yerlerinde ve Sokakta Denetim

Ankara’da koronavirüse karşı alınması gereken tedbirler çerçevesinde denetim gerçekleştirildi. Polis ekipleri sokaklarda, zabıta ise iş yerlerinde kurallara uymayanlara ceza uyguladı.

09 Temmuz 2020 Perşembe 11:27
Ankara'da İş yerlerinde ve Sokakta Denetim

Koronavirüs salgınına karşı ülke genelinde sıklaştıran denetimler kapsamında, Ankara’da da çalışma yapıldı. Alınan bilgiye göre, salgının kontrollü seyri için gerekli denetimler, Ankara Valiliği koordinasyonunda, il genelinde ilgili birimlerce aksatılmadan sürdürülüyor. Denetimlere zabıta, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Müftülük ekipleri katıldı. Ekipler, denetimde sosyal mesafe kurallarına uyma ve maske takma zorunluluğuna dikkat çekti. Vatandaşların çoğunluğunun maskeli olduğu ve sosyal mesafe kuralına uyduğu görüldü. Polis ekipleri, sokakta maske takmayan vatandaşlara cezai işlem uyguladı. Zabıta ise iş yerlerinde yaptığı denetimde maske takmayan çalışanları uyararak, iş yeri ruhsat sahibine ceza uyguladı. Bu çerçevede bir fırın sahibine de para cezası kesildi.

Berberler, kuaförler, güzellik merkezleri, AVM’ler, ticari taksiler, pazar yerleri, sosyete pazarları, şehir içi ve şehirler arası toplu ulaşım araçları, kahvehane ve kıraathaneler, hamam, sauna, buhar odaları, kaplıca ve kapalı yüzme havuzları ile lokanta, restoran, kafe ve benzeri yerler ile spor merkezleri gibi alanlar, konaklama tesisleri, mesire alanları, çay bahçeleri, dernek ve lokaller, nikâh ve düğün salonları, internet kafe ile oyun salonları, lunaparklar ve tematik parklar denetimin gerçekleştirildiği yerler oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.