Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden açıklama: “HDP Mamak İlçe Başkanı gözaltına alındı”

Ankara Emniyet Müdürlüğü bazı sosyal medya hesaplarından yapılan asılsız paylaşımlara karşı yalanlama yayınladı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan “Ankara Mamak’ta 2 Temmuz anmasına polis saldırdı, 4 kişi gözaltına alındı, Cemevindekiler darp edildi” şeklinde asılsız iddialarla ilgili basın açıklaması yayınlayarak yalanladı.

03 Temmuz 2020 Cuma 11:59
Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden açıklama: “HDP Mamak İlçe Başkanı gözaltına alındı”

“Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarından ‘Ankara Mamak’ta 2 Temmuz anmasına polis saldırdı, 4 kişi gözaltına alındı, Cemevlerindekiler darp edildi’ şeklindeki asılsız paylaşımlar yapılması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. Mamak platformu adı altında örgütlenmiş bir grup tarafından ‘Sivas Olaylarının Yıl Dönümü’ bahane edilerek aşağıdaki afişte de açıkça görüleceği üzere sözde 1915 Ermeni Soykırımı ve diğer olayları anmak maksadıyla eylem çağrısında bulunulmuştur. Konuyla ilgili olası eylem/eylemler pandemi süreci de göz önüne alınarak Ankara Valiliği’nin 20 Haziran 2020 tarihli kararıyla yasaklanmıştır. Valiliğin yasaklama kararına rağmen 2 Temmuz 2020 günü Tuzluçayır mevkiinde toplanan ve yapılan ikazlara uymayarak eylemlerine devam eden gruba müdahale edilmiş, aralarında HDP Mamak İlçe Başkanı’nın da bulunduğu dört kişi yakalanarak gözaltına alınmıştır. Ayrıca sözde Ermeni soykırımı iddialarını da içeren afiş ile ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.