Bakan Koca iyi haberi verdi: Yüzde 84'e ulaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Biz aşının koruyuculuğunu anlattığımızda vatandaşlarımız ikna oluyor. Giderek artıyor. Yüzde 80-84’lere kadar çıktık." dedi..

28 Nisan 2021 Çarşamba 09:58
Bakan Koca iyi haberi verdi: Yüzde 84'e ulaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vakaların düşmesinde kısıtlamaların etkisinin olduğunu belirterek "Vakalardaki bayram sonrası hedefimiz 10 binin altına düşmek" dedi.

AŞIYA İLGİ ARTIYOR

Vatandaşı aşı olmaya ikna etme oranının yüzde 84'lere çıktığını söyleyen Koca bu çalışmaların devam ettiğini ifade ederek "Vatandaşlar aşının yan etkilerinden korkuyor. Bu yüzden aşı olmak istemiyor. Ancak biz aşının koruyuculuğunu anlattığımızda ikna oluyor. Giderek artıyor. Yüzde 80-84'lere kadar çıktık. Ama biz bunu 90 ve üstüne çıkarmak istiyoruz" diye konuştu.

AŞININ ETKİSİ HENÜZ BAŞLAMADI

Vakalardaki bayram sonrası hedefin 10 binin altına düşmek olduğunu aktaran Koca "Vakaların düşmesinde kısıtlama daha belirgin. Teması azalttığınızda bulaşı önlüyorsunuz. Aşının etkisi henüz başlamadı. Aşılama 65 yaş üstünden, 40-65 yaşa kaydı. Toplamda, 21 milyon 507 bin doz aşılama yapıldı. Hastanedeki yaş ortalaması da düştü. Önümüzdeki dönemde kısıtlamayla birlikte aşıyı sürdürmemiz gerekiyor" ifadesini kullandı.

SPUTNİK V GELECEK

Koca ayrıca, vaka sayılarının düşmesi konusunda herkesin tedbirlere uyması gerektiğinin bir kez daha altını çizdi. Sputnik V aşısı için Rusya ile sözleşme imzalandığını söyleyen Koca "Üretim dışında gelecek bir parti var. Kaç milyon dozluk bir sözleşme yapılacağı bir iki gün içinde netleşir" ifadelerini kullandı.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; Muhtarların bu hafta itibarıyla aşılanmaya başlayacağını kaydeden Koca "Avukatlara da başlayacağız. Yaş itibarıyla öncelik vereceğiz. Şimdi listeleri alıyoruz. Özellikle yaşı aşağı indireceğiz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.