Barış Pınarı Harekatı'nda son durum! 277 terörist etkisiz hale getirildi

Harekatın üçüncü gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 277'ye yükseldi, şimdiye kadar 11 köy terör örgütü YPG'den kurtarıldı. Yakalanan bir terör komutanının fotoğrafı sosyal medya hesaplarından yayınlandı.

11 Ekim 2019 Cuma 10:05
Barış Pınarı Harekatı'nda son durum! 277 terörist etkisiz hale getirildi

ürkiye'nin Kuzey Suriye'de başlattığı askeri operasyonda üçüncü güne girildi, ordu birlikleri ve yerel unsurların ilerleyişi sürüyor. Barış Pınarı Harekâtı'nda karadan teröristlerin ilk önemli hattı kesildi, çok sayıda köy YPG'lilerden temizlendi.

Fırat Kalkanı Harekâtı'yla teröristlerden kurtarılan Azez'de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait üsse havanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan beş asker, Kilis'e getirildi. Demirören Haber Ajansı, havanın YPG/PKK kontrolündeki Tel Rıfat'tan ateşlendiğini aktarıyor.

8.48: Tel Abyad'daki terör hedefleri sabahın erken saatlerinden itibaren obüs atışlarıyla vuruluyor. Teröristler SİHA'ların görüntü almasını ve uçakların hedeflerini vurmasını engellemek için lastik ve mazot yakıyor.

08.33: Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamada, "Barış Pınarı Harekâtı gece boyunca karadan ve havadan başarıyla sürdürüldü. Tespit edilen hedefler Hava Kuvvetleri unsurları ve ateş destek vasıtaları tarafından ateş altına alındı. Harekât planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor" denildi.

08.12: Resulayn'a yoğun top atışı yapıldığı bilgisi geliyor.

08.00 : Barış Pınarı Harekâtı'na destek veren Suriye Milli Ordusu üyeleri, Rasulayn'da bir terör komutanını yakaladı.

Milli Savunma Bakanlığı: "Gece boyunca icra edilen harekatlar neticesi 49 PKK/PYD-YPG'li terörist daha etkisiz hale getirildi."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.