Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: Kimyasal silah kullanıldığı iddiaları kuyruklu bir yalandır

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Zeytin Dalı Harekatı’nda sivillerin hedef alındığı ve kimyasal silah kullanıldığı yönündeki asılsız iddialara sert tepki gösterdi.

03 Şubat 2018 Cumartesi 16:00
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: Kimyasal silah kullanıldığı iddiaları kuyruklu bir yalandır

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ şunları söyledi:

"Zeytin Dalı Harekatı sırasında, bugüne dek hiç bir zaman siviller, mabetler, tarihi eserler, arkeolojik varlıklar ve meskun mahaller hedef alınmamıştır. Bundan sonra da asla hedef değildir/hedef olmayacaktır.

"Asıl hedef sivilleri terör örgütünün zulmünden kurtarmaktır" 

Zeytin Dalı Harekatının asıl hedeflerinden biri de; çocuklar,kadınlar ve yaşlılar dahil bölgedeki bütün sivilleri terör örgütünün baskısı ve zulmünden kurtarmaktır, sivillerin can ve mal emniyetlerini sağlamaktır ve bölgede güven,istikrar ve barışı yeniden tesis etmektir.

"TSK'nın geleneğinde, inancımızda sivillere zarar vermek yoktur"

Türk Silahlı Kuvvetlerinin geleneğinde,inancımızda,ahlakımızda,kültürümüzde ve medeniyetimizde sivillere zarar vermek yoktur. Aksine ordu geleneğimiz,inancımız,ahlakımız,kültürümüz ve medeniyetimiz;ordumuza ve hepimize sivilleri,mabetleri ve tarihi eserleri korumayı emreder.

"Terör destekçilerinin yalanları ve iftiraları"

TSK’nın elinde sivillerin ve masumların kanı hiç bir zaman olmadı; bundan sonra da olmayacaktır. Terör örgütleri, terör örgütlerinin destekçileri, hain işbirlikçiler,Türk Milleti ve Türkiye düşmanlarının yalanları ve iftiraları da bu gerçeği değiştirmez/değiştiremez.

"Türkiye ve TSK’ya karşı kirli bir algı operasyonu yürütüyorlar"

Terör örgütleri,teröristler ve destekçileri ile Türk milleti ve Türkiye düşmanları; yaptıkları/yaptırdıkları, çaprpıttıkları/çarpıttırdıkları, yaydıkları/yaydırdıkları fotoğraf,görüntü,haber ve yorumlarla Türkiye ve TSK’ya karşı kirli bir algı/psikolojik operasyonu yürütüyorlar.

"Birçok çarpıtma, yalan ve iftira ile TSK'ya ve Türkiye'ye saldırıyorlar"

Terör örgütü,teröristler ve destekçileri ileTürk milleti/Türkiye düşmanları;bir yandan ölü teröristlere sivil kıyafeti giydirip sivil göstererek,bir yandan sivilleri canlı kalkan yaparak,diğer yandan arşivdeki görüntü,fotoğraf,haber ve yorumları çarpıtararak diğer yandan ‘TSK;sivilleri,mabetleri ve tarihi eserleri vurdu ve yasak silah kullandı’ diyerek ve daha birçok çarpıtma,yalan ve iftira ile TSK’ya ve Türkiye’ye saldırıyorlar/TSK’yı ve Türkiye’yi suçluyorlar."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.