Bayraklı'da Doğanlar Apartmanı'nda anne ve 4 çocuğuna ulaşıldı

Arama kurtarma ekipleri, Bayraklı ilçesindeki enkazda kalan anne ve çocuklarıyla iletişim kurdu. Enkaz altından kurtarmak için ekipler seferber oldu. Umutlu bekleyiş sürüyor.

31 Ekim 2020 Cumartesi 12:31
Bayraklı'da Doğanlar Apartmanı'nda anne ve 4 çocuğuna ulaşıldı

İzmir'deki şiddetli depremin ardından Bayraklı ilçesinde bulunan Doğanlar Apartmanı'nda yıkım yaşandı.

Yıkımın ardından bölgede arama kurtarma çalışmaları başlatılırken; enkaz altında kalan 2 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin ise yaralı olarak kurtarıldığı öğrenildi.

Çalışmalar sırasında umutlu bekleyişler sürerken, deprem bölgesinden bir sevindirici haber daha geldi.

ANNE VE 4 ÇOCUĞUNA ULAŞILDI
Çalışmalarına aralıksız devam eden ekipler, saat 7.00 civarında 3. kat seviyesinde ses tespit etti.

Enkaz altındaki 38 yaşındaki anne Seher Dereli Perinçek'le iletişme geçen ekipler, Perinçek'in çocukları ikiz kardeşler Ezel ve Elzem Perinçek (10), Umut Perinçek (7) ve Elif Perinçek'le (3) beraber olduğunu öğrendi.

Ekipler hem mutfaktan hem de salondan enkazdakilere ulaşmak için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Merkez üssü İzmir Seferihisar olan 6.6 büyüklüğündeki depremde enkaza dönen Bayraklı ilçesindeki Doğanlar apartmanından umutlandıran haber geldi. Ege Üniversitesinde öğretim görevlisi olan Seher Perinçek ve 4 çocuğuyla temasa geçen ekipler, 5 kişilik aileyi kurtarmak için çalışmalarını hızlandırdı.

Merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi olan 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından İzmir’de enkaza dönen 17 binadan 8’inde çalışmalar devam ediyor. Bayraklı ilçesindeki 8 katlı ve 21 daireli Doğanlar Apartmanından ise umutlandıran bir haber geldi. Ege Üniversitesinde öğretim görevlisi olan Seher Perinçek ve 10 yaşındaki ikizleri Elzem, Ezel, 6 yaşındaki Umut ve 3 yaşındaki Elif Perinçek’le ekipler temasa geçti. Dairenin salon bölümünde hep birlikte bir arada oldukları öğrenilen aileye ulaşmak için baba Oğuz Perinçek de ekiplerle birlikte hareket ediyor. Enkaz altındaki aileye ulaşmak için bir metrelik bir mesafenin kaldığı öğrenildi.

UMUTLU BEKLEYİŞ

Haberi alır almaz kızı ve torunlarından haber almak için Aydın’dan gelen Anneanne Hülya Dereli, “Bu sabah tekrar haber aldık kızımdan, konuşuyormuş. Salonda olduğunu söylemiş. Çocuklar da yanında. Kurtarmak için iki cepheden giriliyor. Salona ulaşılmaya çalışılıyor. Engeller de var. Şu an yapabileceğimiz sabır ve dua. 4 tane torunum var. 10 yaşında ikiz torunum 6 yaşında oğlumuz 3 yaşında da Elif kızımız var. Anne ile birlikte 5 kişiler” dedi.

İzmir'de arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü Yılmaz Erbek Apartmanı enkazından, 53 yaşındaki Fadime Tolu, yaklaşık 15 saat sonra yaralı kurtarıldı.

İzmir'in Seferihisar açıklarındaki depremden en fazla etkilenen Bayraklı ilçesinde 9 binada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

Depremde bir marketin bulunduğu alt iki katı çöken Yılmaz Erbek Apartmanı'nda çalışma yürüten arama kurtarma ekipleri, Fadime Tolu'ya ulaşmayı başardı.

53 yaşındaki Tolu, yaralı olarak enkazdan çıkarılarak Ege Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı.

Tolu'nun sedyeyle ambulansa götürüldüğü sırada oğlunun seslenerek "annem dayan buradayım" demesi dikkati çekti.

Arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 
Arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

16 SAAT SONRA KURTARILDI

35 yaşlarında olduğu belirtilen Gülçin Aykut Soydan, İzmir'de Yılmaz Erbek Apartmanı enkazından 16 saat sonra yaralı kurtarıldı.

Enkazda başka kişilerin de bulunduğunu değerlendiren arama kurtarma ekipleri, çalışmalara hız verdi. 

62 YAŞINDAKİ EMİNE EREN DE KURTARILDI

62 yaşındaki Emine Eren, İzmir'de Barış Sitesi'ndeki enkazdan yaklaşık 14 saat sonra yaralı olarak çıkarıldı.

17 SAAT SONRA 3 MUCİZE DAHA

İzmir'de arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü Rıza Bey Apartmanı enkazından 16 yaşındaki İnci Okan ve Yılmaz Erbek Apartmanı enkazından da Hülya Özmet, yaklaşık 17 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı.

Merkez üssü İzmir'in Seferihisar açıkları olan depremden en fazla etkilenen Bayraklı ilçesinde 9 binada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

Deprem sonrası Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin telefonla görüştüğü Buse Hasyılmaz'ın yanında bulunan İnci Okan'dan sevindirici haber geldi.

Buse ve ailesinin ardından 16 yaşındaki İnci Okan da arama kurtarma ekiplerinin çabası sonucu 17 saat sonra çıkarıldı. Okan'ın yaralı olarak çıkarılması yakınlarını ve çevredeki vatandaşları sevindirdi.   

Depremde bir marketin bulunduğu alt iki katı çöken Yılmaz Erbek Apartmanı'nda da arama kurtarma ekipleri, başarılarına devam ediyor.

Son 1,5 saatte Fadime Tolu ve Gülçin Aykut Soydan'ın ardından Hülya Özmet de yaralı olarak enkazdan çıkarıldı.  

Özmet, ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesine götürüldü.

Depremde alt üç katı çöken Barış Sitesindeki bir apartmanın enkazında yürütülen çalışmalarda 17 saat sonra Nurcan Tosun'a ulaşıldı.

Tosun, ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesine gönderildi. 

Eşi İbrahim Tosun, büyük sevinç yaşadı.

ANNE VE 4 ÇOCUĞUNA ULAŞILDI

Enkaz altında kalan anne ve 4 çocuğuna ulaşıldı. Ekipler enkazdın çıkarılmaları için koridor açtı. 

Ekipler halat ve sedyeyle anneyi enkazdan çıkarıyor.

CAN KAYBI 25'E YÜKSELDİ

Dün Ege Denizi'nin Seferihisara açıklarında 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremden en çok etkilenen İzmir'de 25 vatandaşımız hayatını kaybetti, 804 kişi de yaralandı.

Son Güncelleme: 31.10.2020 12:53
Anahtar Kelimeler:
Depremİzmir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.