Binali Yıldırım: ''15 Temmuz çılgın Türklerin tankları ezdiği gündür''

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki 15 Temmuz Özel Oturumu'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, '15 Temmuz bu milletin düşmanına kıyameti gösterdiği gündür. 15 Temmuz çılgın Türklerin tankları ezdiği gündür.' dedi.

15 Temmuz 2017 Cumartesi 14:23
Binali Yıldırım: ''15 Temmuz çılgın Türklerin tankları ezdiği gündür''

Türkiye Büyük Millet Meclisi, hain darbe girişiminin birinci yıldönümü vesilesiyle özel oturumda toplandı.Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Milletini, bayrağını canı pahasına savunana sayın Cumhurbaşkanım, Gazi meclisimizin çok değerli üyeleri, aziz milletim hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Bugün 15 Temmuz 2017. Demokrasi, ve milli birlik günü. Türkiye'nin en karanlık gecesini aydınlık bir sabah dönüştüreli tam bir yıl oldu. Eğer bugün burada tam bir yıl sonra bir araya gelebiliyorsak bunu kahraman şehit  ve gazilerimize ve Türk milletine borçluyuz." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım sözlerine şu şekilde devam etti;

Düşmana Kıyameti Yaşattık...
" 15 Temmuz bu milletin düşmanına kıyameti gösterdiği gündür. 15 Temmuz çılgın Türklerin tankları ezdiği gündür. İşgale karşı çıplak elleriyle silahları erittiği gündür. Milletim korkmadı. Cumhurbaşkanı'nın çağrısıyla ikinci kurtuluş mücadelesi başladı. İhanetin en şiddetlisi, ama destanların en güzeli yaşandı. 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, Türk tarihinin utanç dolu tarihleridir. Ancak 15 Temmuz farklı bir tarihidir. Gerçek anlamda 'Yeter söz millletindir' dendi.Herkes ölümüne demokrasiye sahip çıktı. Meclisi terk etmedi. 15 Temmuz günü bu çatı altında anılmalıdır. 1915'te Çanakkale'yi geçemeyenler işgal edemediğiniz meclisi işgal edebileceğinizi mi sandınız, siz kalleş oldukça biz daha çok kahramanlar çıkaracağız. "

Kılıçdaroğlu'na Kontrollü Darbe GöndermesiBaşbakan Yıldırım konuşmasında CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun kontrollü darbe iddialarına göndermede bulunarak,  "Türk ordusu bugün 15 Temmuz öncesine göre çok daha güçlüdür. Türk ordusu aziz milletin ordusudur. Türkiye her inançtan, her kültürden oluşan bir millettir. FETÖ'nün ağzıyla konuşanlar, 15 Temmuz ruhunu hissedemeyenler, Yenikapı ruhuna layık olamayanlar, onlar ancak kontrollü ruhlarla bir arada olabilir." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 15.07.2017 14:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.