"Birileri bu ülkenin tarihini 1923'ten başlatmak istiyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birileri ısrarla bu ülkenin tarihini 1923'ten başlatmaya çalışıyor. Birileri inatla bizi köklerimizden, kadim değerlerimizden koparmak istiyor." dedi

10 Şubat 2018 Cumartesi 21:31
"Birileri bu ülkenin tarihini 1923'ten başlatmak istiyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da Yıldız Sarayı'nda gerçekleştirilen "Vefatının 100. Yılında Sultan Abdülhamid'i Anlamak" isimli programa iştirak etti.

Burada konuşma yapan Erdoğan, Sultan ikinci Abdülhamid Han'ın kutuplaşmanın en büyük kurbanlarından biri olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultan Abdülhamid'e yönelik bağnaz bakış açısının, marjinal bir kesimde hala hüküm sürdüğüne dikkati çekti:

"Birileri ısrarla bu ülkenin tarihini 1923'ten başlatmaya çalışıyor. Birileri inatla bizi köklerimizden, kadim değerlerimizden koparmaya gayret ediyor."

Türkiye'nin hiçbir ayrım yapmadan tarihiyle gurur duyduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, "Biz tarihimize seçici anlayışla bakanlardan olamayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, artık Osmanlı ile cumhuriyeti birbirlerinin zıttı dönemler gibi göstermekten vazgeçilmesi gerektiğine vurgu yaparak, tarihi hakikatleri kabul etmek yerine onu kendi ideolojisine göre yeniden yazmaya teşebbüs edenlerin başarısızlığa uğradığını belirtti. Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin tıpkı eski devletlerimizin birbirinin devamı olması gibi Osmanlı'nın devamı olduğunu ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
Erdoğan19321923
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.