Bugün Hangi İllerin İlçeleri Karantinaya Alındı?

13 Nisan 2020 Pazartesi 14:11
Bugün Hangi İllerin İlçeleri Karantinaya Alındı?

MARDİN

Mardin'de iki kırsal mahalle karantinaya alındı

Mardin Valiliği, merkez Artuklu ve Mazıdağı'nda birer kırsal mahallede korona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, Artuklu ilçesi kırsal Bağlıca Mahallesi ile Mazıdağı ilçesi kırsal Gümüşyuva Mahallesinde korona virüs salgınından vatandaşları korumak, salgının yayılmasını önlemek ve kontrol altına alınmasını sağlamak amacıyla Artuklu İlçe Hıfzıssıha Kurulu ve Mazıdağı İlçe Hıfzıssıha Kurulunca 13 Nisan 2020 tarih ve saat 12.00 itibariyle ikinci bir karara kadar istisnai durumlar dışında giriş ve çıkışlara izin verilmeyeceği, gerekli tüm güvenlik ve sağlık tedbirlerinin azami derecede alınmasına karar verildiği kaydedildi.

SAKARYA

Sakarya'da iki sokak koronavirüs dolayısıyla karantinaya alındı

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde iki sokak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunca Adapazarı ilçesi Şeker Mahallesi'ndeki Vişne ve Egemen Sokaklarının koronavirüs tedbirleri kapsamında 14 gün süreyle karantinaya alındığını söyledi.

Bölgede önlem alan polis ekipleri, sokaklardan çıkışlara izin vermiyor. Sokaklara girmek isteyenlerin ise sağlık ekiplerince ateşi ölçülüyor ve karantina süresi boyunca çıkış yapamayacakları uyarısında bulunuluyor.

KARS

Kars'ta bir köy Kovid-19 tedbirleri kapsamında karantinaya alındı

Kağızman ilçesine bağlı Akyayla köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri çerçevesinde karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, koronavirüs salgınıyla mücadele tedbirleri çerçevesinde, Kağızman ilçesine bağlı Akyayla köyünün karantinaya alındığı belirtilerek, köylere giriş çıkışların durdurulduğu kaydedildi.

Kentte daha önce karantinaya alınan Dağpınar beldesindeki Merkez Mahallesi ile ilçelerden Digor'daki Türkmeşen, Susuz'daki Erdağı, Kağızman'daki Karabağ ve Selim'deki Söğütlü, Büyük Oluklu ve Benliahmet köylerindeki tedbirlerin de devam ettiği bildirildi.

TRABZON

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Akçaabat ilçesine bağlı Sarıtaş Mahallesi'nin, görülen yeni tip koronavirüs vakaları nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındığı belirtildi.

Karantina uygulamasının bu gece saat 00.00'da başladığı kaydedildi.

ADIYAMAN

Öte yandan Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde iki köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya altındı.

Gölbaşı Hıfzıssıhha Kurulunca, Kovid-19 salgını nedeniyle yeni tedbirler alınması uygun görüldü.

Gedikli ve Aşağı Karakuyu köylerinde birer kişinin test sonucunun pozitif çıkması üzerine, iki köyde 14 gün karantina tedbirlerinin uygulanması kararlaştırıldı.

Karar üzerine giriş ve çıkışa kapatılan 2 köyde güvenlik güçlerince önlem alındı.

BURDUR

Ayrıca Burdur'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir köy karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, merkeze bağlı İlyas köyünde bir kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı.

İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla virüsün yayılarak başka yerleşim yerlerine taşınmasını önlemek amacıyla köy karantinaya alındı.

Köyün giriş ve çıkışı güvenlik şeridiyle kapatıldı, jandarma ve sağlık ekipleri önlem aldı.

Testi pozitif çıkan kişi Burdur Devlet Hastanesinde tedaviye alındı.

UŞAK

Uşak'ta merkeze bağlı bir köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Uşak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla İlyaslı köyünün karantina altına alındığı duyuruldu.

Karantinanın, ikinci bir değerlendirmeye kadar süreceği belirtilen açıklamada köye giriş ve çıkışların kapatıldığı kaydedildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.