Camilerde 5 Vakit Namaza Başlandı

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadelede 16 Mart’tan itibaren geçici olarak durdurulan cemaatle camilerde 5 vakit namaz kılmaya izin verildi.

24 Haziran 2020 Çarşamba 14:28
Camilerde 5 Vakit Namaza Başlandı

Maske takılacak, herkes kendi seccadesini kullanacak

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla camilerde 5 vakit namazın camilerde cemaatle kılınabileceğini duyurdu. 29 Mayıs’ta cuma ve öğle – ikindi namazlarına izin verilmeye başlanan camilerde artık 5 vakit namaz cemaatle kılınabilecek. Karara göre; camiye gelenlerin maske takacak, sosyal mesafe kurallarına uyacak, herkes kendi seccadesini kullanacak. Şadırvan ve tuvaletler kapalı olacak.

Erbaş, Twitter’dan şu mesajı yayınladı: “Camilerimizi Cuma ve öğle-ikindi vakitlerinde cemaatle namaza açmıştık. Yarın sabahtan itibaren maske ve mesafeye dikkat ederek sabah, akşam ve yatsı vakitlerinde de cemaatle namaza açıyoruz. Rabbim ibadetlerimizi kabul etsin.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.