Corona Virüs: 2 Bin 798 Ölü, İki Ülke Daha Virüs Kaptı...

Danimarka'da ilk corona virüs vakası tespit edildi. Son verilere göre dünya genelinde 82 bini aşkın kişi yakalanmış durumda. Ölü sayısı da 2 bin 798'e yükseldi.

27 Şubat 2020 Perşembe 00:00
Corona Virüs: 2 Bin 798 Ölü, İki Ülke Daha Virüs Kaptı...

Danimarka'da ilk corona virüs vakası tespit edildi. Hastanın İtalya'nın kuzeyinden kayak tatilinden dönen bir kişi olduğu belirtiliyor.

Estonya da ülkedeki ilk corona virüs vakasının görüldüğünü duyurdu.

Gürcistan'da Bakan Ekaterine Tikaradze, ülkesinde ilk Corona virüs (Covid-19) vakasının tespit edildiğini bildirdi. Tikaradze, başkent Tiflis'teki hükümet binasında düzenlediği basın toplantısında, Gürcistan'da ilk Covid-19 vakasının görüldüğünü kaydederek, "İran'dan Azerbaycan üzerinden dün ülkeye dönen bir Gürcistan vatandaşının Covid-19 taşıdığı tespit edildi." dedi.

"PANİĞE GEREK YOK"

Kuzey Makedonya Başbakanı Oliver Spasovski ve Sağlık Bakanı Venko Filipçe, hükümet binasında Corona virüse ilişkin ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Filipçe, bu sabah Bulaşıcı Hastalıklar Kliniğine kaldırılan 1970 doğumlu bir kadında Covid-19 tespit edildiğini, bunun Üsküp'te görülen ilk vaka olduğunu söyledi. "Paniğe gerek yok" ifadesini kullanan Filipçe, söz konusu kişinin, klinikte karantina altına alındığını kaydetti.

FRANSA'DA İKİNCİ ÖLÜM

Fransa'da ise hayatını kaybedenlerin sayısı ikiye yükseldi. Toplam vaka sayısı 18'e çıktı.

Hayatını kaybeden ikinci kişinin 60 yaşında bir Fransız vatandaşı olduğu ve daha önce virüs görülen hiçbir yerde bulunmadığı açıklandı.

İNGİLİZ BASININA SIZAN RAPOR

İngiliz medyasında yer alan hükümetin raporuna dayandırılan haberlere göre, salgın yalnızca Birleşik Krallık'ta yarım milyon insanın ölümüne yol açabilir.

'Covid-19 Reasonable Worst Case Scenario' adlı raporda salgının pandemiye dönüşmesi halinde İngiltere'nin yüzde 80'ine bulaşacağı ve 500 bin can alabileceği belirtiliyor. 

ÇİN'DE HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 2 BİN 744

Çin'de yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 744'e çıktı.

Tespit edilen toplam vaka sayısı ise 78 bin 497'ye ulaştı.

Son Güncelleme: 27.02.2020 10:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.