Cumhurbaşkanı'ndan okuma yazma seferberliği açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan, video görüşmesiyle katıldığı bir televizyon kanalında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından desteklenen Okuma Yazma Seferberliğinin müjdesini verdi.

01 Şubat 2018 Perşembe 16:59
Cumhurbaşkanı'ndan okuma yazma seferberliği açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan; video görüşmesiyle katıldııkları bir televizyon proğramnda "Okuma Yazma Seferberliği" başlatıldığını açıkladı. Milli eğitim Bakanlığı tarafından destkelenen bu proje sayesinde imkanlar neticesinde kararların kesin olarak alındığından bahsedildi. 

Müge Anlı tarafından öncülük yapılan okuma yazma seferberliğine katkı olarak Canlı yayına bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan okuma yazma seferberliği konusunda tüm gayreti gösterdiklerini belirttiler. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilgili kurumlar tarafından kampanya talimatları verildiği açıklandı.

Vatandaşlardan destek beklediklerine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla alakalı olarak; "Bu tarz kampanyalarımız sayesinde eğitim öğretim konusunda bulunan eksikliklerin büyük ölçüde önüne geçiyoruz. Geçmişte yaşanan yüksek oranda okuma yazma bilmeme durumunu sıfıra indirene kadar çabalarımız devam edecek. 2003 yılında eşimle beraber Şanlıurfa'da başlattığımız "Haydi Kızlar Okula" kampanyasında dev bir adım atmıştık. Bu adım gerçek meyvelerini verdi, vermeye devam ediyor." dedi.

ÜLKEMİZDE 2.5 MİLYON İNSAN OKUMA YAZMA BİLMİYOR

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, böylesine hayırlı bir işi vesile olduğu için Müğe Anlı'ya teşekkürlerini sundu. Müge Anlı'nın "Hayalimde büyük bir diploma töreni var ne dersiniz? sorusuna ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cevap olarak; "Memnuniyet duyarım. Bu tarz büyük organizyasyonlarda diploma törerinie beraber icra etmemiz sadece bizi değil tüm vatandaşlarımızı sevindirecektir. Ülkemizde hala 2.5 milyon insanın okuma yazma bilmiyor olması bu tarz kampanyaların önemine vurgu yapıyor. Üstelik bu sayının önemli bir bölümü İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde yer aldığı görülüyor. Okuma yazma kursları sayesinde yıl içerisinde 100 bin vatandaşımızın önüne yeni bir dünya açılmakta. Şubat sonu ve mart ayı başlarında ders başı yapacak olan yavrularımıza ve tüm vatandaşlarımıza şimdiden başarılı bir dönem diliyorum. Mani çıkmadığı taktirde inşallah diploma törenine katılır ve burada olduğu gibi canlı bağlantıda sizlerle beraber olmaktan büyük memnuniyet duyarız. Bu vesile sayesinde bizleri ekranların başından takip eden tüm vatandaşlarımıza saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

ANA KIZ OKULDAYIZ KAMPANYASINA 1 MİLYON 832 BİN SERTİFİKA

Emine Erdoğan ise bu seferberlikte yer aldıklarından bahsederek; "Ülkemizin bu derin yaralarının tedavisine katkıda bulunmak için bizzat başlattığımız ve başarılı sonuçlar aldığımız kampanyalar bulunuyor. Sadece Ana Kız okuldayız kampanyasında sertifika verdiklerimizin sayısı 1 milyon 832 bin. Sizler gibi kıymetli arkadaşlarımızın yürüttüğü kampanyalara her türlüd estek verdik ve vermeye devam edeceğiz. Hedefimiz erkeğiyle, kadınıyla okuma yazma bilmeyenlerin öğrenmesi. Sizlerede bu önemli hassasiyet için çok teşekkür ediyorum" dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.