Cunhurbaşkanı Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, "Vesayetin kol gezdiği bir ülkeyi demokrasisi parmakla gösterilen bir ülke seviyesine getirdik" dedi.

07 Kasım 2022 Pazartesi 15:29
Cunhurbaşkanı Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2000 Köy Yaşam Merkezi açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, "Vesayetin kol gezdiği bir ülkeyi demokrasisi parmakla gösterilen bir ülke seviyesine getirdik" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirile 200 Köy Yaşam Merkezi açılışı münasebetiyle sizlerle birlikteyiz. 20 bin muhtarımızla Ankara'da bir araya gelmiştik. Beraber yürüdük biz bu yollarda...

Hiç şüphesiz günümüz dünyasında ilerlemenin ilk göstergelerinden biri eğitim öğretimden alınan mesafedir. Köy Yaşam Merkezlerimizi eğitimde gelenekle geleceği buluşturan stratejik hamlelerimizden birisi olarak görüyorum. Merkezlerimizde sadece eğitime soluk kazandırmıyor, evlatlarımızı yarının Türkiye'sine hazırlıyoruz. Bu merkezlerde gerçekleştirilecek kurslar ile kültür ve sanat faaliyetlerinin de yeni dinamizm katacağına inanıyorum. Köy Yaşam Merkezlerimizin ülkemize milletimize köylerde bu hizmetlerden faydalanacak tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Önümüzdeki sene Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümüyle birlikte MEB'in 100. yaşına erişeceğiz. Tarihimizin dönüm noktalarını teşkil eden yıl dönümlerine ilişkin hazırlıklara şimdiden başladık. 2023'ü her bakımdan yeni bir dönemin mukaddimesine dönüştürmek istiyoruz. Türkiye Yüzyılı programımız bu hedefimizin adeta çatısını kurmaktır. Şimdi sıra Meclis'teki ve kabinedeki arkadaşlarımızın yer alacağı 81 vilayetimizle birlikte Türkiye Yüzyılını adım adım tuğla tuğla inşa etmeye gelmiştir. Türkiye Yüzyılı programı ülkemizin tamamının tüm fertlerinin eseri olacaktır.

Gazete köşelerinden TV ekranlarından sosyal medya mecralarından umutsuzluk aşılayan insanımıza sürekli yapamazsınız diyen özgüven fukaralarına prim vermeyeceğiz. Tarih boyunca kendisine biçilen sayısız kefeni parçalamış ecdadın torunu olarak hedeflerimize kararlılıkla yürüyeceğiz.

Bugün artık krizlerden ziyade Türkiye Yüzyılından bahsedebilmemizin arkasında 20 yıllık tecrübe var. Elde ettiğimiz kazanımlar bize altın tepside sunulmadı. Ekonomisi göz dolduran Türkiye'ye bu şekilde ulaştık.

Hazırladığımız tüm bütçelerde en büyük payı her zaman eğitime ayırdık. Eğitim bütçemizi yıllık 7,5 milyar liradan aldık, geçtiğimiz sene itibarıyla 304 milyar liraya çıkardık. Görüşmelerine devam edilen 2023 bütçesinde eğitime ayrılan kaynak ise 651 milyar lirayı bulmaktadır. Örgün eğitim çalışmalarımızla çocuk ve gençlerimize yaygın eğitimle de 85 milyona eğitim kapılarını açıyoruz. 

Son Güncelleme: 07.11.2022 15:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.