Erdoğan, Biden görüşmesi

Son dakika haberi: Beyaz Saray, Biden'ın 14 Haziran'da NATO Zirvesindeki temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelerek ikili ve bölgesel konuları ele alacağını açıkladı.

04 Haziran 2021 Cuma 10:03
Erdoğan, Biden görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'ın görüşeceği tarih belli oldu.

Beyaz Saray, Biden'ın 14 Haziran'da NATO Zirvesindeki temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelerek ikili ve bölgesel konuları ele alacağını açıkladı.

Geçtiğimiz nisan ayında telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden, NATO Zirvesi'nde bir araya gelmeye karar vermişti.

NATO Zirvesi, Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilecek.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, zirve kapsamında bir araya gelecek Erdoğan ile Biden'ın görüşme tarihinin 14 Haziran olduğu teyit edildi.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki, "Başkan Biden, ikili ve bölgesel meselelerin tamamını görüşmek üzere Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek." dedi.

BIDEN'IN BAŞKANLIĞINDA İLK YÜZ YÜZE GÖRÜŞME
Söz konusu görüşme, 20 Ocak 2021'de ABD Başkanlığı görevine gelen Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında ilk yüz yüze görüşme olarak kayıtlara geçecek.

Beyaz Saray: Biden ile Erdoğan 14 Haziran da görüşecek #1

ABD'NİN ÖNCEKİ AÇIKLAMASI
Beyaz Saray'dan daha önce telefon görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, "Biden, iş birliği alanlarının genişletilmesi ve anlaşmazlıkların etkili şekilde yönetilmesiyle yapıcı bir ilişki konusundaki ilgisini dile getirdi." ifadesine yer verilmişti.

Açıklamada, "İki lider, haziran ayındaki NATO Zirvesi kapsamında, birçok ikili ve bölgesel konuyu görüşmek üzere ikili bir görüşme yapma konusunda mutabık kaldı." denilmişti.

Son Güncelleme: 04.06.2021 10:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.