Erdoğan talimat verdi! 51 il 'Bütünşehir' oluyor! İşte o iller....

Belediyelerin hizmet sunumunda yaşanan koordinasyon probleminin giderilmesi için 51 il 'Bütünşehir' statüsüne geçirilecek.

28 Eylül 2017 Perşembe 09:02
Erdoğan talimat verdi! 51 il 'Bütünşehir' oluyor! İşte o iller....

Türkiye’de belediyeciliğe yeni bir anlayış geliyor. İl belediyeleri ile ilçe belediyeleri arasındaki sorunların giderilmesi ve belediyelerin daha kolay ve sistemli bir hizmet sunabilmesi için yeni bir sisteme geçilecek. İl ve ilçe belediyelerinin arasındaki iletişim kopukluğunu ve koordinasyon sorunlarını düzeltebilmek adına “bütünşehir” sistemi getirilecek.

Büyükşehir yerine bütünşehir olacaklar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyelerdeki sorunun giderilmesi talimatı üzerine çalışmalar başlatıldı. İlk olarak büyükşehir sayısının artırılması gündeme gelmişti. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı, büyükşehir olmayan illerin statüsünün değiştirilmesi konusunda birleşti. Buna göre büyükşehir sayısı artırılmayacak, büyükşehir olmayan iller bütünşehir statüsüne geçecek.

Hangi İller Bütünşehir Olacak?

Bakanlıkların yaptığı ortak çalışma, bütünşehir formülünü ortaya çıkardı. Buna göre 30 büyükşehirin statüsü sabit kalacak. Ancak büyükşehir olmayan 50 il, bütünşehir statüsü alacak.

Bütünşehir nedir?

Üzerinde çalışılan yeni sisteme göre bütünşehirlerde,  büyükşehirlerde olduğu gibi merkez ilçe kavramı ortadan kalkacak. Belde belediyeleri kapatılacak, merkez ilçeye bağlı köyler mahalle olacak. Ayrıca yerel seçimlerde köylerdeki oylar da il belediye başkanlığına etki etmiş olacak. Yeni sistemin 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlerden önce uygulamaya geçirilmesi planlanıyor.

Hangi iller bütünşehir olacak?

Adıyaman, Afyon, Ağrı, Amasya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Tunceli, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce. 

Son Güncelleme: 28.09.2017 09:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.