Erdoğan ve Aliyev, Fuzuli Havalimanını açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, işgalden kurtarılan Karabağ'a inşa edilen ilk havaalanı olarak tarihe geçen Fuzuli Havalimanı açtı. Böylelikle Erdoğan, Fuzuli Havalimanı'na inen ilk devlet başkanı olmuş oldu.

26 Ekim 2021 Salı 14:23
Erdoğan ve Aliyev, Fuzuli Havalimanını açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte Fuzuli Havalimanı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Fuzuli Havalimanı, Karabağ'a inşa edilen ilk havaalanı olarak tarihe geçti.

Böylelikle Erdoğan, işgalden kurtarılan Karabağ'daki Fuzuli Havalimanı'na inen ilk devlet başkanı olmuş oldu.

Yeni havalimanının açılış kurdelesini kesen Erdoğan ve Aliyev, daha sonra havalimanı binasını gezip, yetkililerden bilgi aldı.

Erdoğan bir dizi açılıştan sonra bu akşam Türkiye'ye geri dönecek.

AKILLI TARIM KAMPÜSÜ'NÜN TEMELİ ATILACAK

Erdoğan, bölgede yapılan kara yolunun ve Zengilan'da Türkiye'nin de katkılarıyla inşa edilecek Akıllı Tarım Kampüsü'nün temel atma törenlerine iştirak edecek.

İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİ TÜM YÖNLERİYLE GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Ziyarette, Türkiye-Azerbaycan ilişkileri tüm yönleriyle gözden geçirilecek, iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da derinleştirilmesi için atılacak adımlar ele alınacak.

Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra güncel, bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulunulması da öngörülüyor.

ERDOĞAN'A AZERBAYCAN'DA KİMLER EŞLİK EDİYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Azerbaycan'a geldi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.