Erdoğan ziyareti öncesi provokasyon girişimi

Rumlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 20 Temmuz’da yapacağı KKTC ziyaretini provoke etmek için harekete geçti. Maraş’ın sözde Belediye Başkanı Simos Ioannou ile bazı vekillerin katılacağı gösterilerin, Maraş sınırında yapılması planlanıyor.

01 Temmuz 2021 Perşembe 09:50
Erdoğan ziyareti öncesi provokasyon girişimi

Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 20 Temmuz’da KKTC’ye gerçekleştireceği ziyareti provoke etmek için harekete geçti.

Rumlar, Erdoğan’ın olası Maraş ziyareti sırasında protesto gösterisi yapmaya hazırlanıyor. Maraş’ın sözde Belediye Başkanı Simos Ioannou ile bazı vekillerin katılacağı gösterilerin Maraş sınırında yapılması planlanıyor. Bazı Rumlar ise gösteri için Maraş sahillerini işgal çağrısı yapıyor. Rum basınına konuşan Ioannou, “Erdoğan’a gösteri ile cevap vereceklerini” söyledi. 19 Temmuz gecesi başlayacak bir protesto gösterisi planladıklarını kaydeden Ioannou, protesto gösterisinin Derinya’da yapılacağını söyledi. 

'MARAŞ SAHİLLERİNİ İŞGAL EDELİM'

Bazı Rumlar ise ‘Maraş sahillerini işgal edelim’ çağrısı yapıyor. Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, “Bu çok anlamsız. Geleceklerse gelsin, gezsinler denize girsinler” dedi.

HAYAL ALEMİNDE YAŞIYORLAR
Simos Ioannou’un açıklamalarına tepki gösteren Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, “Rumlar eğer birilerini protesto etmek istiyorsa, müzakere masalarında her şeye hayır diyen kendi yönetimlerini protesto etsin” dedi. Hasipoğlu, Rum yönetiminin hayal aleminde yaşadığını söyledi. Maraş’ın 47 yıldır kapalı olduğunu hatırlatan Hasipoğlu, “Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Maraş’ın açılması kararına Cumhurbaşkanı Erdoğan destek verdi. Biz gerek Türkler gerek Rumlar, isteyen herkesin Maraş bölgesine gidebilmesine olanak sağladık. Bu çok anlamsız. Geleceklerse gelsin, gezsinler denize girsinler” dedi.

YILLARDIR KAOS İSTİYORLAR
Bir bölümü şu an açık haldeki Maraş’ta diğer bölümü ise Rum tarafında bulunan Derinya, daha önce de Rumların provokasyonlarına sahne oldu. Geçtiğimiz yıl, Derinya Sınır Kapısı’nda toplanan Rumlar, havai fişekli eylem düzenlemiş, yaktıkları fişekleri Türk tarafına atmaya çalışmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.