FETÖ sanığı avukat: Mülakatta kırmızı kravat takmamı istediler!

Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğu iddiasıyla tutuklu yargılandığı davada etkin pişmanlıkta bulunan avukat, örgütün "çalışma evi"nde hakim ve savcılık sınavlarına hazırlandığını, kendisinden mülakatta kırmızı kravat takmasının istendiğini anlattı.

23 Haziran 2020 Salı 15:58
FETÖ sanığı avukat: Mülakatta kırmızı kravat takmamı istediler!

1.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan hakkında dava açılan tutuklu sanık avukat C.T. hazır bulundu.

Etkin pişmanlıkta bulunarak bildiklerini anlatmak isteğini belirten  C.T, öğrencilik yıllarında dini duygularla bu örgüt içinde yer aldığını belirtti.

Dediklerini yapmamaları durumunda "şefkat tokadı" yiyeceğinin  söylenerek korkutulduğunu ileri süren C.T, şunları kaydetti:

"Dini duygularımı kullandılar. Ev ağabiliği yaptım. Bana peygamber ya da  sahabelerden birinin kod adını vereceklerini söyleyerek, 'İbrahim' kod adını  verdiler. Başkasının hattını da kullanmamı istediler. Herkesin bir kod adı vardı.  Örgütün, 'çalışma evi'nde hakim ve savcılık sınavlarına hazırlandım. Mülakat  esnasında bilemediğim bir soru sorulursa 'anımsayamadım' dememi, kırmızı kravat  takmamı istediler."

Mülakatta elenince bir daha örgütün "çalışma evi"nde kalmadığını ve  avukatlık mesleğine geri döndüğünü iddia eden C.T, "Bu yapının böyle bir hainlik  içerisinde olacağını bilemedim. Mesleğimi ve cübbemi çok özledim. Pişmanım,  beraatimi istiyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, sanık C.T'nin tutukluluğunun devamına karar vererek  eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.