Fransız Charlie Hebdo dergisi, Türkiye'deki depremle alay etti!

Müslümanların inançlarına hakaret eden karikatürler yayınlayan Fransız Charlie Hebdo dergisi, binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem felaketiyle de alay etti. Dergide yayınlanan karikatürde yıkık binalar çizilerek üzerine de "Tank yollamaya bile gerek yok" ifadeleri yazıldı. Dergideki çizimlerin kısa sürede sosyal medyada tepki çekmesinin ardından "İnsanlığınız nerede?" yorumları yapıldı.

07 Şubat 2023 Salı 13:04
Fransız Charlie Hebdo dergisi, Türkiye'deki depremle alay etti!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Türkiye'nin 10 şehrinde ve Suriye'de binlerce insanın ölümüne neden oldu. Türkiye tüm kurumları ve halk desteği ile deprem için seferber olurken tüm dünyadan da destek mesajları yağdı.

"TANK GÖNDERMEYE BİLE GEREK YOK"

Daha önce Müslümanların inançlarına hakaret eden karikatürler yayınlayan Fransız Charlie Hebdo dergisi ise depremle alay ederek provokatif bir karikatürü 'Günün çizimi' olarak yayınladı. İnsanlıktan ve vicdandan uzak çizimde, yıkık binalar resmedilerek 'Türkiye depremi' ibaresine yer verildi ve yorum olarak " Tank göndermeye bile gerek yok" yazıldı. Küstah karikatür derginin Twitter hesabından da yayınlandı.

BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Paylaşımın ardından birçok sosyal medya kullanıcısı, söz konusu tweet'in altına yorum yaptı. Vatandaşlar yapılan kapağın utanç verici olduğunu belirtip isyan etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.