Hayat Eve Sığar uygulamasıyla maske kodu alınabilecek

Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüsle mücadaleye ilişkin hazırladığı 'Hayat Eve Sığar' mobil uygulamasıyla, ücretsiz maske kodu alınabilecek.

04 Mayıs 2020 Pazartesi 10:55
Hayat Eve Sığar uygulamasıyla maske kodu alınabilecek

Tüm dünyada etkili olan koronavirüs salgını için birçok önlem alındı ve uygulamaya koyuldu. Bunlardan biri de maske kullanımı oldu.

Dünya devletleri maske ihtiyaçlarını karşılayamazken  bu dönemde Türkiye'de hükümet tarafından ücretsiz maske dağıtımı başladı.

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI

Bunun için e-devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor ve eczanelerden de gelen mesaj doğrultusunda maske temin edilebiliyordu. Binlerce kişi maske alırken, birçoğu da maske alamadı. Yapılan son açıklamada ise Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden ücretsiz maske temini için kod alınabileceği açıklandı.

SAĞLIK DURUMU SEKMESİNDEN

Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar uygulaması ile ücretsiz maske kodu alma imkanı sunuldu. Android ve İOS işletim sistemli cihazlara indirilebilen Hayat Eve Sığar uygulamasındaki ‘Sağlık durumu’ sekmesi üzerinden ‘Maske talep et’ seçeneği ile kod almak mümkün.

Talep sonrasında açılan ekrana gelen barkod ve kimliğiniz ile eczanelerden maske alabilirsiniz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.