İran'da koronavirüsten korunmak için türbeleri yalıyorlar!

İran'dan gelen görüntüler halkın virüs hakkında bilgi sahibi olmadığını gözler önüne seriyor. Sosyal medyada yayılan görüntüler ise şoke eden cinsten.

02 Mart 2020 Pazartesi 12:03
İran'da koronavirüsten korunmak için türbeleri yalıyorlar!

İran Sağlık Bakanlığı, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında 978 kişinin enfekte olduğunu ve 54 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, yaptığı yazılı açıklamada, koronavirüsünü yenmek amacıyla milletçe seferberlik başlatacaklarını ve 2 gün içinde 300 bin ekip oluşturarak evlerde sağlık taramasına başlayacaklarını ifade etmişti.

Kovid-19 salgınıyla mücadele için sünnet, düğün ve benzeri merasimlerin düzenlenmemesi çağrısında bulunan Nemeki, ayrıca cami cemaatlerinin de en aza inmesi gerektiğini, geçen hafta cuma namazlarının bu nedenle kılınamadığını belirtmişti.

Ancak sosyal medyada yayılan görüntüler, bu çağrıların aksinin yapıldığını gözler önüne seriyor. Türbelerin demirleri ve korkulukları yalayarak şifa bulmayı umut edem İranlıların görüntüsü sosyal medyayı salladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.