İSLAM DÜNYASI TURİZM BAŞKENTİ ŞANLIURFA CAZİBE MERKEZİ OLUYOR

Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra dünyanın dördüncü inanç merkezi olarak kabul edilen Şanlıurfa’da, Büyükşehir Belediyesinin Viranşehir Eyyüpnebi Mahallesinde hayata geçirdiği ‘Eyyüp Nebi Sabır Evleri’ düzenlenen tören ile hizmete açıldı.

20 Ağustos 2022 Cumartesi 12:12

Hazreti Eyyüp Peygamber ile eşi Rahime Hatun ve Elyasa Peygamber'in kabrinin de bulunduğu Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesi Eyüp Nebi Mahallesi'nde konaklama ihtiyacının giderilmesi içi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 'Eyyüp Nebi Sabır Evleri’ hizmete sunuldu.

Sabır dilemek için Türkiye ve dünyanın dört bir yanından gelerek günlerce derme çatma çadırlarda kısıtlı imkanlarla konaklamak zorunda kalan vatandaşlar artık klimalı odalarda modern konaklama imkanına kavuştu.

İslam İş birliği Teşkilatı tarafından 2023 İslam Dünyası Turizm Başkenti seçilen ve İnanç turizminde önemli bir yere sahip olan Şanlıurfa’da 45 bin metrekare alan üzerinde Eyyüp Nebi Cami ve Külliyesi, konaklama yerleri, aşevi, kütüphane, otopark ve çocuk oyun alanlarının yer aldığı Eyyüp Nebi Mahallesindeki 86 adet sabır evi öncelikli olarak yaşlı, dezavantajlı ve engelli vatandaşlara hizmet verecek.

Şanlıurfa’yı ziyarete gelen vatandaşlar Eyyüp Peygamber makamının ardından Viranşehir ilçesindeki Hazreti Eyyüp Peygamber ile eşi Rahime Hatun ve Elyasa Peygamber'in kabri başında dualar okuyarak sabır makamında sabır dilediler. Eyyüp Nebi Sabır makamına gelerek burada sabır ve şifa dilediklerini anlatan vatandaşlar ‘’Eskiden buraya geldiğimizde yerlerde yatıyorduk. Şimdi burada güzel bir hizmet başladı. Burada konaklama imkânı bulduk. Ziyaretimizi yaptıktan sonra burada açılan sabır evlerinde konaklayıp dinleniyoruz’’ şeklinde konuştular.

İklim şartlarına uygun olarak çevre düzenlemesi yapılan ‘Eyyüp Nebi Sabır Evleri’nin açılışına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ile çok sayıda davetli katıldı. 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış programında ilahiler seslendirildi. Kent protokolü okunan dualarla ‘Eyüp Nebi Sabır Evleri’nin açılışını gerçekleştirdi. 

Mekke, Medine ve Kudüs’ten sonra en önemli inanç merkezlerinden bir olan Şanlıurfa’da 2023 İslam Dünyası Turizm Başkenti hazırlıklarının devam ettiğini belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Burası Şanlıurfa Viranşehir ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Eyyüp Peygamber Aleyhisselam’ın makamının yer aldığı bölgedir. Bu makam Şanlıurfalılar tarafından ve Türkiye’deki misafirlerimiz tarafından sıkça ziyaret edilen bir yerdir. Burada sadece Hz. Eyyüp bulunmamaktadır. Elyasa Peygamber ve Hz. Eyyüp Aleyhisselam eşi Rahime Hatun’un da bulunduğu bir yerdir. İnanç turizmi bakımından çok önemli bir yerdir. Buraya 25 tane otel tipinde apart ev yaptık. Bu yapmış olduğumuz evlerin içerisinde misafir odası, salon, çamaşır makinası, buzdolabı ve bir evde bulunması gereken tüm eşyalar var. Misafirlerimiz bundan sonra geldikleri zaman günübirlik burada sıkıntılardan uzak hem dinlenecekler hem de konaklayabilecekler. Bu durum tabi ki sadece Şanlıurfalı hemşehrilerimize mahsus değil. Eyyüp Aleyhi Selam’ı, Eyyüp Peygamberi ziyaret edecek bütün misafirlerimizi buraya bekliyoruz. Kendilerini ağırlamaktan mutluluk duyarız. Şanlıurfa olarak, 2023 Yılı İslam Dünyası Turizm Başkenti olduk. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak da hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Şanlıurfa Mekke’den, Medine’den ve Kudüs’ten sonra en önemli inanç merkezlerinden biridir. İnanç turizmi bakımından ziyaret edilecek birçok noktalarımız var. Balıklıgöl, Hz. İbrahim Peygamber’İn makamı, Göbeklitepe, gibi birçok tarihi, dini ve turistik alanlar mevcuttur. Yine Şanlıurfa’da 12 peygamberin yaşadığı bilinmektedir. Hz. Eyyüp Peygamber makamının bulunduğu ve insanların çokça ziyaret ettiği bir yerdir. Şanlıurfa sabrın, sevginin ve hoşgörünün şehridir. Hz. İbrahim Burada ateşe atıldığında ateşe İbrahim’e karşı serin ve selamet ol emri üzerine ateşin güllük gülistanlığa döndüğü bir şehirdir. Şanlıurfa bir açık hava müzesidir. Geçmişte buraya gelen vatandaşlar belirli sıkıntılarla karşılaşmaktalardı. Halıların kilimlerin üzerinde ibadet etmektelerdi. Biz bu sorunu ortadan kaldırdık. Burayı ziyarete gelecek olan vatandaşlarımızın daha konforlu ve nezih bir ortamda ibadet edebilecekleri sabır evlerini inşa ederek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk’’ ifadelerine yer verdi.

İslam İş birliği Teşkilatı tarafından 2023 İslam Dünyası Turizm Başkenti seçilen Şanlıurfa, İslam ülkelerinden gelecek olan misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Eyüp Nebi Sabır Evleri, Şanlıurfa’da İnanç turizmine önemli ölçüde katkı sağlayacak

Son Güncelleme: 20.08.2022 12:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.