İşte ikinci el fiyatı sıfır fiyatını geçen otomobiller

30 Haziran 2020 Salı 14:15
İşte ikinci el fiyatı sıfır fiyatını geçen otomobiller

Koronavirüsten en derin yarayı alan otomotiv sektöründe talep beklenenin üzerinde geri gelince, yeniden arz sıkıntıları yaşanıyor. İkinci elde ise sıfır fiyatlarını geride bırakan bir yükseliş göze çarpıyor.

Örneğin Mercedes’in piyasaya sunduğu GLB modeli otomobil bayisinde 406 bin TL iken, ikinci el araçların satıldığı sitelerde 550 bin TL’yi buluyor. (Cem Özenen/Hürriyet)

Pandemi öncesi dönemde, yılın ilk iki ayında 2019 yılından ertelenen talebin de devreye girmesi ile birlikte sıfır otomobile ciddi bir talep oluşmuştu.

Bu talep artışına hazırlıksız yakalanan üreticilerse piyasada yaşanan talebe karşılamakta zorlanmıştı. Bu da sıfır araç bulamayan tüketicinin büyük ölçüde ikinci ele kaymasına sebep oldu ve fiyatlar normalin üzerinde bir artış gösterdi. 

Koronavirüs önlemleri kapsamında sokağa çıkma yasağı uygulanması, fabrikaların çalışmaması sektörün durmasına, fiyatların da yüzde 3 kadar aşağıya inerek normalleşmesine olanak tanımıştı ancak mayıs sonu haziran başı itibariyle beklenenin üzerinde dönen talep, fiyatların yeniden patlamasına sebep oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.