Kiev Belediye Başkanı'ndan önemli uyarı: Halk şehri tahliye etmeye hazırlıklı olmalı

Aylardır savaşan Rusya ve Ukrayna arasındaki sular bir türlü durulmuyor. Rusya, başkent Kiev'i bombardıman altına alırken şehirdeki altyapı tesislerini hedef alıyor. Elektrik ve su kesintilerinin yaşandığı başkentte Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko halka seslenerek, "Kiev sakinleri, tamamen elektrik kesintisi yaşanması halinde şehri tahliye etmeye hazırlıklı olmalı." dedi.

07 Kasım 2022 Pazartesi 13:50
Kiev Belediye Başkanı'ndan önemli uyarı: Halk şehri tahliye etmeye hazırlıklı olmalı

24 Şubat tarihinde Ukrayna'ya karşı işgal operasyonu başlatan Rusya, aylardır süren saldırılarına hız kesmeden devam ediyor. Son zamanlarda Ukrayna'nın başkenti Kiev'i bombardımana tutan Rus ordu su, son olarak Ukrayna'nın kritik altyapı tesislerini hedef aldı.

ÜLKE GENELİNDE ELEKTRİK VE SU KESİNTİSİ YAŞANIYOR

Enerji sisteminin yüzde 40'ının saldırılar nedeniyle hasar gördüğü veya tamamen yok edildiği ülkenin birçok bölgesinde elektrik ve su kesintisi yaşanırken, başkent Kiev için kritik bir uyarı geldi. Ukrayna'da bir televizyon kanalına konuşan Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, Rusya'yı "terörizm" ve "soykırım" ile suçlarken, "Bu nedenle şu anda olan her şey (altyapıya saldırıyor) soykırımdır" dedi.

"HALK ŞEHRİ TAHLİYE ETMEYE HAZIRLIKLI OLMALI"

Yetkililerin elektrik ve su kesintilerini engellemek için ellerinden gelen her şeyi yaptığını ifade eden Klitschko, "Kiev sakinleri, tamamen elektrik kesintisi yaşanması halinde şehri tahliye etmeye hazırlıklı olmalı" açıklamasında bulundu.

"EN KÖTÜ SENARYOYA HAZIR OLUN"

Kiev'deki yaklaşık 3 milyon kişinin böyle bir durumla karşı karşıya kalması durumunda arkadaşlarına veya akrabalarına gitmeye hazır olması gerektiğini söyleyen 51 yaşındaki Klitschko, "en kötü senaryoya" hazırlıklı olma çağrısında bulundu. Kış aylarında başkent Kiev'de hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü biliniyor.Savaş durumunda insani koşulları belirleyen Cenevre Sözleşmeleri, savaşlarda sivillerin hedef alınmaması gerektiğini bildiriyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.