Koronavirüs Aşısında Önemli Gelişme: İkinci Aşamaya Geçildi!

Reuters'ta yer alan habere göre, Çinli bilim insanlarının üzerinde çalıştığı 6 aşıdan biri için faz-2 insan deneylerine başlandı.  Çin’deki enstitünün duyurusuna göre uzmanlar, koronavirüs aşısının bu yıl hazır olmasının beklendiğini belirtti.

22 Haziran 2020 Pazartesi 11:36
Koronavirüs Aşısında Önemli Gelişme: İkinci Aşamaya Geçildi!

Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs salgınının tırmanışa geçtiğini ve dünyanın yeni ve tehlikeli bir döneme girdiğini duyurmuştu. Bilim insanları da vaka sayısının 9 milyona yaklaştığı koronavirüs için aşı ve ilaç çalışmalarını hızla sürdürüyor.Haber Çin'den Geldi. Reuters'ta yer alan habere göre, Çinli bilim insanlarının üzerinde çalıştığı 6 aşıdan biri için faz-2 insan deneylerine başlandı. Araştırmanın 200 katılımcıyla sürdürülen birinci aşaması Mayıs ayından beri devam ediyordu. Enstitünün bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada birinci aşama tamamlandı ve ikinci deney aşamasına geçildiği duyuruldu. Aşı çalışmasının ikinci aşamasında aşının dozajı belirlenecek ve aşının sağlıklı insanlarda bağışıklığı güvenli bir şekilde oluşturup oluşturamayacağına bakılacak. Çin’deki enstitünün duyurusuna göre uzmanlar, koronavirüs aşısının bu yıl hazır olmasının beklendiğini belirtti.

Tüberküloz aşısı beklenen corona aşısı olabilir mi? - Sağlık son ...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.