Köse: "Garibanları Ramazan ayında bile sokağa bıraktınız”

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse,"Garibanları Ramazan ayında bile sokağa bıraktınız” dedi.

06 Temmuz 2020 Pazartesi 14:21
Köse: "Garibanları Ramazan ayında bile sokağa bıraktınız”

Mansur Yavaş'ın 3 bin 500 yeni işçi aldığını hatırlatan Köse, “Geçen yıl, yani normal bütçe zamanında işçi çıkaran ve geçtiğimiz günlerde de salgın dönemini bahane ederek "Maaşları ödeyemiyoruz, bu yüzden işçi çıkarabiliriz” ifadelerini kullandı Yavaş. Peki buradan soruyorum Yavaş'a; madem maaşları ödeyemeyecektiniz neden gizli kapaklı, liyakat sözünüzü de hiçe sayarak, partizanlık yaparak 3 bin 500 kişiyi işe aldınız? İşe aldığınız 3 bin 500 kişinin yıllık maliyeti 400 milyona yakın bir rakama karşılık geliyor. Parantez içinde, bu alınan işçilerin bir yıllık giderinin yirmide birine kalan asbestli boruların hepsi değişir, bu paranın yarısına Polatlı'ya su gider. Hem maaşları ödeyemediğiniz için işçi çıkartacağım diyorsunuz, hem de 3 bin 500 kişiyi işe alıyorsunuz. Bu nasıl bir mantık? İşçi çıkarmak doğru değildir ama madem işçi çıkaracaksınız en son işe aldığınız işçilerden başlamanız gerekir ki biz bunu da istemeyiz. Sonuçta işe başlamışlar, yazık, bir ekmek parası eve götürüyorlar. Seçimden önce vermiş olduğunuz tüm garantilere ve şeref sözünüze rağmen emekçileri, garibanları Ramazan ayında bile sokağa bıraktınız. Bunları Ankaralılara nasıl izah edeceksiniz” diye konuştu.

“Madem belediye kasasında paranız var, niye kredi kullanıyorsun”

 

ASKİ kredisine neden onay vermediklerine değinen Murat Köse, “1 milyar lira paranın ilave olarak kullanılmasına izin veren, meclis gündemine gelen kararların yüzde 97 sini oy birliği ile onaylayan bir meclisi, böyle bir zan altında kimse bırakamaz. Evet onay vermediğimiz bir kredi talebi var. 11 ayda istenen 350 milyon liralık ASKİ kredisine onay vermedik. Niye onay vermedik? Şundan dolayı; O tarihlerde Belediye kasasında 500 milyona yakın para vardı. Bunu Sayın Yavaş kendi söylenişti. Tasarruf ettim ve kasamda para var demişti. Biz de dedik ki, madem belediye kasasında paranız var, niye kredi kullanıyorsun, elinizdeki parayı kullanın. Neden boştan yere kredi faizi ödeyeceksiniz. Bakın meclis kayıtlarına, aynen böyle dedik. Kasada para olduğu halde Büyükşehir'i ve Ankara'nın geleceğini ipotek allına alacak bir borçlanmaya izin verebilir miyiz? Siz olsanız buna İzin verir misiniz? Kasada para var ama siz gidip kredi kullanmak istiyorsunuz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.