Mahkeme başkanından sert tepki! Cinler yaptı

FETÖ davasında "ByLock" tespit ve değerlendirme tutanağındaki verilerin sanıklarca kabul edilmemesine, mahkeme başkanı tepki gösterdi.

09 Ocak 2018 Salı 14:53
Mahkeme başkanından sert tepki! Cinler yaptı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Marmara Üniversitesi'ndeki akademik yapılanmasına ilişkin aralarında akademisyenlerin de bulunduğu tutuklu 11'i sanığın yargılandığı davaya gelen "ByLock" tespit ve değerlendirme tutanağındaki verilerin sanıklarca kabul edilmemesine, mahkeme başkanı tepki gösterdi.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar o dönemde üniversitede araştırma görevlisi olarak çalışan Abdullah Sayın, Ahmet Bostan, İbrahim Çam, Yavuz Selim Söylemez, Emir Şahin, Ahmet Berk Kurtuluş ve Doç. Dr. Ali Delice, Doç. Dr. Aşkın Şeker, Doç. Dr. Hakan Kaptan, okutman İbrahim Selçuk Ardıç ve teknisyen Beyza Gürcü ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada yoklama işlemlerinin ardından, mahkemeye gelen evrak okundu. Okunan evrak arasında 8 sanık hakkında örgütün şifreli mesajlaşma programı olan "ByLock" tespit ve değerlendirme tutanağı da yer aldı.

Buna ilişkin söz verilen sanıklar, haklarındaki bilgileri reddetti.

Sanıklardan Yavuz Selim Söylemez'e, Mahkeme Heyeti Başkanı Hulusi Pur, "ByLock"taki kullanıcı adını ve şifresinin, çocuğunun doğum tarihi ve adının olup olmadığını ve bazı isimleri tanıyıp tanımadığını sordu. Sanık Söylemez'in bunları bilmediğini ileri sürmesi üzerine, Mahkeme Başkanı Pur, sanığa ne mezunu olduğu yönünde soru yöneltti. Söylemez'in ''iletişim'' demesi üzerine, Başkan Pur, ''Valla böyle iletişim kuruyorsan toplumun vay haline.'' dedi. Başkan Pur, ''Herhalde bunları cinler, periler yaptı. Onların garezi var sana, zaten onlar yazıyor.'' diyerek, sanığa tepki gösterdi.

Kürsüye çağrılan sanık Abdullah Sayın'a da mahkeme başkanı "ByLock"taki kullanıcı adının ''Cemil'' olup olmadığını ve şifresini sordu. Sanık Sayın ise programı ve öyle bir ismi kullanmadığını iddia etti. Başkan Pur'un ''Seni diğer ByLock kullanıcıları 'Cemil Bey' diye kaydetmiş. Şifren de 'Cemil....' olarak gözüküyor. Gruptaki şahısları tanıyor musun? Herhangi bir kod adı kullanıyor musun?'' sorusu üzerine, Sayın söz konusu şahısları tanımadığını ve bir kod adı da kullanmadığını öne sürdü.

Mahkeme Başkanı Pur, diğer 5 sanığı da kürsüye çağırarak, kullanıcı adlarını ve "ByLock"ta kurulan gruptaki isimleri, bazı mesaj içeriklerini sordu. Sanıklar da söz konusu tutanağı kabul etmeyerek, suçlamaları reddetti.

Mahkeme Başkanı Pur, bu sanıklara hitaben ''Ya sizde hafıza kaybı var, ya ben de... Sizin savunmalarınızı çözsem ordinaryüs profesör olurdum zaten.'' diyerek tepkisini dile getirdi.

Duruşmada daha sonra sanık avukatlarının, tahliye ve diğer talepleri dinlenildi.

Taleplere ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Beyza Gürcü ve Ali Delice'nin tahliyesine, diğer 9 sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Bu arada, Mahkeme Başkanı Pur, sanıklardan Beyza Gür'ün çocuğu nedeniyle tahliye edildiğini belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.