Ölü Sayısı Artıyor! 9 ÖLÜ

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Trenin kılavuz lokomotifle çarpışması sonucu 3'ü makinist 9 kişi hayatını kaybetti, 47 kişi de yaralandı.

13 Aralık 2018 Perşembe 11:00
Ölü Sayısı Artıyor! 9 ÖLÜ

Ankara YHT Garı'ndan saat 06:30'da Konya yönüne hareket eden Yüksek Hızlı Tren (YHT), Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz İstasyonu'nun yakınlarında kılavuz lokomotifle çarpışarak raydan çıktı ve üst geçidin ayağına çarptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 3'ü makinist 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 47 kişinin de yaralandığını açıkladı. YHT'de 206 yolcunun bulunduğu öğrenildi.

Kaza sonrası üst geçidin bir kısmı iki vagonun üstüne göçerken, bazı vagonlar da devrildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kılavuz lokomotifin o saatte YHT güzergahında bulunmaması gerektiğini açıkladı. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan kaza bölgesinde inceleme yaptı. Ayrıca bakanlık yetkilileri tarafından kazaya ilişkin kriz masası oluşturuldu. Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulunca 3 kişilik heyet olay yerine gönderildi.

Ankara Valisi Vasip Şahin de olay yerinde incelemelerde bulundu.

Bu arada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kazayla ilgili soruşturma başlattı. Başsavcılık, olaya ilişkin 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi.

Dedektör köpekler de kullanılıyor

Öte yandan, Yenimahalle Marşandiz İstasyonu'nun bulunduğu yerdeki kaza sonrası arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Çalışmalarda dedektör köpekler de kullanılıyor. Ayrıca enkaz çevresinde ambulanslar bekletiliyor.

Anahtar Kelimeler:
Yüksek Hızlı Tren
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.