Oyun yasağı ilk Kabine Toplantısı’nda görüşülecek

Ankara Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsa Güven, beraberinde yönetim kurulu üyesi ile birlikte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret ederek, Türkiye'de koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerden dolayı kahveci esnafının ciddi anlamda mağdur olduğunu iletti, kahveci esnafı için destek istedi.

20 Temmuz 2020 Pazartesi 11:20
Oyun yasağı ilk Kabine Toplantısı’nda görüşülecek

Türkiye'de koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirlerden dolayı kahveci esnafının en çok mağdur olan esnafın başında yer aldığını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ileten Ankara Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsa Güven, kahvehanelerde oyun yasağının ilk Kabine Toplantısı’nda ve Bilim Kurulunda görüşüleceğini kaydetti.

 

Ankara Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsa Güven, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu makamında ziyaret ederek, Kahveci esnafının sıkıntılarını aktarıp, Kahvehanelerdeki oyun oynama yasağının acilen kaldırılmasını istedi.

 

Oda Başkanı Güven, Koronavirüs salgını sürecinde en çok mağduriyet yaşayan esnaf kesiminin kahveci esnafı olduğunu söyledi.

 

Güven, “Devletten yeteri kadar kredi desteğini alamadığımız gibi, geçen ay açılma izni verilmesinin ardından, kahvehanesini açan esnaf 2 gün sonra tekrar kapatmak zorunda kaldı. Kahvehanelere sadece çay ve soğuk içecekler satma izni verildi. Kağıt oyunları, okey, tavla yasağı devam ediyor. Bu  haliyle; salgın sürecinde olağanüstü mağduriyetler yaşayan kahveci esnafı, kiralarını, biriken faturalarını ödeyemez, evine ekmek götüremez hale geldi. Genel hijyen kuralları ile maske ve mesafe gibi her türlü önlem ve koşullara uyarak, normal hayata dönmek istiyoruz.” diye konuştu.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendileri ile yakından ilgilendiğini dile getiren Güven, “Sayın Bakanımız ilk Kabine Toplantısı’nda meseleyi gündeme getirip, Bilim Kuruluna değerlendirme önerisi sunacakları sözünü verdi. Sayın bakanımızın samimiyetine ve gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz.  Şahsıma ve Kahveci esnafımız adına göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.