Sağlık Bakanı Koca: Sokağa Çıkma Yasağı Mı Getirelim?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs (Covid-19) salgını sonrası 'evde kal' çağrılarına Anadolu’nun büyük ölçüde uyduğunu ancak İstanbul'un uymadığını belirterek "İstanbul’u tutamıyoruz, ille de devletin sokağa çıkma yasağı getirmesi mi gerekiyor?" dedi.

26 Mart 2020 Perşembe 10:17
Sağlık Bakanı Koca: Sokağa Çıkma Yasağı Mı Getirelim?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgını nedeniyle yapılan 'evde kal' çağrılarına Anadolu’da büyük ölçüde uyulduğunu ancak İstanbul'da uyulmadığını söyledi. Hürriyet Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'a konuşan Bakan Koca, "En sert tedbir sokağa çıkma yasağı olabilir, ama ille de devletin böyle bir yasak getirmesi mi gerekir?" ifadesini kullandı.

Ahmet Hakan'ın Sağlık Bakanı Koca ile yaptığı görüşmenin ilgili kısmı şu şekilde:

"Fahrettin Koca’ya 'Türkiye’ye mesajınız nedir?' dedim.
Verdiği cevap şu oldu:
'Eve kapanmak şart... Hatta odalara kapanmak lazım.'

'Evi anladım da odalara kapanmak da nedir?' diye sordum. Koca’nın verdiği yanıt şu oldu:
'Evdeki bireylerin birbiriyle teması kesmesi gerekiyor. İlişkinin minimize edilmesi şart. Kullanılan malzemenin paylaşılmaması gerekiyor, üç-beş adımlık mesafede kalmaları gerekiyor. Yaşlıların daha fazla etkilendiğini biliyoruz ama gençler ve orta yaşlılarda etkisi yok anlamına gelmez bu. Gençler taşıyıcı olabiliyor.'

Sağlık Bakanı’nın çözüm için söylediği şey şu:
'İzolasyon... İzolasyon... İzolasyon... Şu dönemde mutlak izolasyonu sağlamamız gerekiyor. İki-üç haftalık süreçte mutlak izolasyon şart.'

Peki evlere kapanma işi sağlanamadı mı?

Bakan Koca’ya bunu sordum.
'Anadolu’da büyük ölçüde sağlanıyor ama İstanbul’u tutamıyoruz. İstanbul’u görüyorsunuz' dedi.

Sokağa çıkma yasağı bir çözüm olamaz mı?

Sağlık Bakanı Koca, bu sorumu da şöyle yanıtladı:

'Herkesin evinde izole olması gerekiyor. Bunun sağlanması lazım. Bunun ciddiye alınması gerekir. En sert tedbir yasaklama olabilir. Ama ille de devletin böyle bir yasak getirmesi mi gerekir? Hepimiz bu izolasyonu sağlayabiliriz. Bunun sağlanması için çağrılarımız devam edecek. Daha sert ve keskin çağrılar yapacağız. İki-üç hafta evimize kapanarak bu dönemi geçirebiliriz.'"

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.