Şehit anne ve bebeğine acı veda!

Türkiye'yi yasa boğan hain saldırının kurbanları şehit Nurcan Karakaya (26) ve 10 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya'nın naaşları gözyaşları içinde son yolculuklarına uğurlanıyor. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da katılıyor.

01 Ağustos 2018 Çarşamba 17:38
Şehit anne ve bebeğine acı veda!

PKK’lı teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu meydana gelen olayda, Nurcan Karakaya ve oğlu Mustafa Bedirhan Karakaya'nın naaşları Otluca Dağ Komando Tugay Komutanlığındaki törenin ardından havayoluyla eşi Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya’nın memleketi Kayseri’ye getirildi. Burada cenazeler için helallik alındı. Ardından cenazeler karayoluyla Nurcan Karakaya’nın annesi Suudiye Demir (57) ve kardeşi Emirhan Demir’in (15) yaşadığı Sivas Şarkışla ilçesine getirildi. Burada İstiklal Mahallesi Bahar Sokak’taki baba ocağında helallik alındıktan sonra dua edildi. Kızını ve torununu şehit veren Suudiye Demir, kızının ve torununun cenaze aracındaki naaşlarına son kez dokundu. Saldırıda eşini ve oğlunun kaybeden Astsubay Çavuş Serkan Karakaya da yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Helallik alındığı sırada anne ve oğlunun yakınlarının gözyaşı döktüğü görüldü. 

CENAZE TÖRENİNE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan PKK’nın katlettiği anne Nurcan Karakaya ve bebeği Bedirhan Mustafa Karakaya’nın cenazesine katılmak üzere Sivas Şarkışla’ya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan hain saldırıda eşi ve bebeğini kaybeden astsubay Serkan Karakaya ve acılı aileye başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cenaze namazının ardından kısa biir açıklama yaptı: 

Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Burada bir gerçeği tüm dünyaya duyurmak istiyorum. bu bölücü terör örgütünün ne kadar alçak ne kadar müptezel olduğunu işte bu çocuk katilleri ve hanım kardeşimizin katili olarak bir kez daha görmüş oluyoruz.

SON ANLARI ANLATTI

Eşini ve 11 aylık oğlunu kaybeden Astsubay Çavuş Serkan Karakaya, "Oğlum dün bayağı öptü, sarıldı. Vedalaşırken normalde ağlamazdı, umarcasına ağladı. Demek ki içine doğmuş yavrumun. Allah ikisinin de mekanını cennet etsin. Vatanımız sağ olsun." dedi. Karakaya, cenaze töreni alanında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Söyleyecek fazla bir şey yok. Vatan sağ olsun. Vatan için iki can parçamı verdim, hediye ettim. Allah mekanlarını cennet eylesin. Devletimiz de en kısa zamanda intikamını alacaktır." ifadelerini kullandı. 



Eşinin ziyaretinin doğum günü amacıyla olmadığını dile getiren Karakaya, "Sürpriz bir ziyaret yapmış, 2 saat oturduk birlikte. 15 dakika sonra da indi zaten, 15 dakika sonra patladı." diye konuştu.  Görüşmede neler konuştuklarının sorulması üzerine Karakaya, şunları kaydetti: 

"Özlediği için çıktı, oğlum da beni özlediği için çıktı. Zaten sabah çıkarken 'Hakkını helal et' demişti. 'Saçma sapan konuşma, geleceksen gel gelmeyeceksen kal evde' dedim. 'Oğlun seni özledi' dedi. Oğlum dün bayağı öptü, sarıldı. Vedalaşırken normalde ağlamazdı, umarcasına ağladı, demek ki içine doğmuş yavrumun. Allah ikisinin de mekanını cennet etsin. Vatanımız sağ olsun."

Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı’nda yapılan törenin ardından şehit Nurcan Karakaya ile geçen yıl 19 Ekim’de dünyaya gelen 10 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya’nın cenazeleri, helikopterle Yüksekova ilçesine gönderildi. Şehit anne ve bebeği için Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı’nda da uğurlama töreni düzenlendi.

Buradaki törene Van Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, Yüksekova 3’üncü Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Kokmaz, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, Ak Parti İlçe Başkanı Naci Bilici, kurum amirleri ve askeri erkan katıldı.

Acılı baba Astsubay Serkan Karakaya, Yüksekova’daki törene bebeğinin yastığı ile geldi. Karakaya’nın tören boyunca yastığını elinden bırakmaması yürekleri dağladı. Törenin ardından şehit Nurcan Karakaya ve bebeği Mustafa Bedirhan’ın cenazeleri, uçakla memleketlerine uğurlandı.

BİZ EVLAT KATİLİ DEĞİLİZ"

Eşinin gidişini üst bölgesinden takip ettiğini anlatan Karakaya, "Ben zaten üst bölgesinden takip ediyordum eşimi araç geçti kaybolduğu noktada patlattılar zaten, silahımı aldım indim. Allah onları kahretsin. Biz evlat katili değiliz. Kanını yerde bırakmayacağız gelip benden sorsalardı çocuğumdan eşimden sordular. Vatan sağolsun. Vatan yolunu iki canımız feda olsun" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.