‘Tampon zorunlu olsun’ kampanyası

Son günlerde yaşanan kazalar sonrası, kamyonlarda tampon zorunluluğu yeniden gündeme geldi. Sosyal medyada ‘Tamponsuz kamyon kalmasın’ kampanyası başlatıldı.

26 Ekim 2021 Salı 11:16
‘Tampon zorunlu olsun’ kampanyası

Ankara’da nöbet dönüşü yol kenarında duran kamyona arkadan çarparak hurdaya dönen otomobilde hayatını kaybeden Ankara Şehir Hastanesi Kadın Doğum Kliniği Asistanı Doktor Rümeysa Berin Şen’in (25) ölümü, akıllara bir kez daha tampon zorunluluğunu getirdi. Sosyal medyada  konuyla ilgili “Tamponsuz kamyon kalmasın” kampanyası başlatıldı.

TIR ya da kamyonlara arkadan çarpan araçların, kasanın altına girerek sıkıştığını belirten kullanıcılar, tamponların ölümleri azaltacağını vurguladı.

Bu kapsamda bu tür kazaları önleyecek arka koruma donanımlarının etkili olacak şekilde zorunlu tutulması ve denetimlerin artırılması çağrısı yapıldı. Trafiğe ilk kez çıkarken ve araçların muayeneleri sırasında arkadan çarpmalarda, çarpan aracın öndeki araç altına girmesini önlemek üzere araçların arka kısımlarında bulunan ünitelerin mevzuata uygun olduğu ancak bunların daha sonra değiştirildiği, kuralın kağıt üzerinde kaldığı belirtiliyor. Bu nedenle kampanya kapsamında olması gerektiği gibi tamponu bulunmayan TIR ve kamyonların ihbar edilmesi çağrısı yapıldı. Ayrıca bu tamponların çarpmanın şiddetini azaltmak için darbe sönümleyici olmasına ilişkin önerilerde bulunuldu.

Son Güncelleme: 26.10.2021 11:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.