Taşeron başvuru sonuçları o tarihte açıklanacak! Taşeron kadro sınavı ne zaman?

Taşeron başvuru sonuçları için yüz binlerce taşeron işçinin heyecanlı bekleyişi sürüyor. Geçtiğimiz günlerde tamamlanan taşeron kadro başvurusunun ardından başvuru sonuçları için bekleyişe geçti. Peki taşeron başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte o tarih...

27 Ocak 2018 Cumartesi 11:20
Taşeron başvuru sonuçları o tarihte açıklanacak! Taşeron kadro sınavı ne zaman?

Taşeron işçilere kadro verilmesini sağlayan 696 sayılı KHK'nın yayınlanmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı taşeron işçilere kadro başvurusu için yönlendirmiş ve gerekli bilgilendirmeleri yapmıştı. Bu bilgilendirmeler kapsamında taşeron işçiler de kadro başvurularını gerçekleştirdi ve başvuru sonuçlarını beklemeye başladı. Peki taşeron başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte kadro başvuru sonuç tarihi ve taşeron sınavına ilişkin detaylar.

TAŞERON BAŞVURU SONUÇLARI O TARİHTE AÇIKLANACAK

Taşerona kadro müjdesinin ardından süreç başlamış ve yüz binlerce taşeron işçi kadrolu pozisyonda çalışabilmek için başvurularını gerçekleştirmişti. Taşeron işçiler, başvurularını yaptıktan sonra sonuçlar için beklemeye koyuldu.

Kadro için yapılan başvuruların sonuçlarının açıklanacağı tarihi araştıran işçiler, internette "taşeron başvuru sonuçları" ve "taşeron kadro sınavı ne zaman?" aramalarını yapmaya başladı.

Taşeron kadro başvuru sonuçlarını gösteren kesin listeler 24 Şubat-2 Mart 2018 tarihleri arasında askıya çıkacak. Listelerin yayımlanmasının ardından taşeron sınavı 3 Mart - 22 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacak.

Taşeron işçiler, sınavın ardından 23 Mart - 26 Mart 2018 tarihleri arasında kurula itirazlarını yapabilecek ve 27- 31 Mart 2018 tarihleri arasında itiraz incelenecek, kesin sonuç açıklanacak.

TAŞERONA KADRO SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Taşeron başvuru sonuçlarının aıklanmasının ardından yüz binlerce taşeron işçisi sınava girecek. Taşeron sınavı, 3 Mart 2018 - 22 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacak ve işçiler sorulan sorulara doğru yanıt vermek için çabalayacak.

ÖNCE SINAV, SONRA GÜVENLİK SORUŞTURMASI

Taşeron işçilerin kadroya alınmasında yaş ve eğitim seviyesi şartı aranmayacak. Kadroya geçmek isteyen taşeron işçiler öncelikle çalıştıkları kurumlara başvuruda bulunacak, başvuruların ardından yapacakları işle ilgili bir sınava tabi tutulacak.

Sınavda başarılı olanlar, güvenlik soruşturmasının ardından bulundukları iş yerlerinde kadrolu çalışmaya başlayacak. Emekli olup kamuda taşeron işçi olarak çalışanlar, emekli statüsünde oldukları için kadro imkanından faydalanamayacak.

Kadroya kavuşacak işçiler mevcut ücretleriyle çalışmaya devam ederken tayin hakları bulunmayacak. Buna karşın işçiler sahip olacakları 52 günlük ilave tediye (ikramiye) sayesinde 2 aylık ücretlerine yaklaşan fazladan kazanca sahip olacak. Bu işçilerin ücretlerine sonraki dönemde dahil olacakları toplu iş sözleşmeleriyle artışlar yapılacak.

DOĞUM İZNİNDE OLANLAR, ASKERDE OLANLAR, SÖZLEŞMESİ ASKIDA OLANLAR VEYA RAPORLU OLANLAR DA KAPSAMDA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, geçtiğimiz haftalarda Anadolu Ajansı  Editör Masası'na konuk oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, taşeron düzenlemesine ilişkin yaptığı açıklamada "Doğum iznine gidenler, askerlik için ayrılmış, sözleşmesi askıda olanlar ya da sağlık raporuyla belirli süre çalışma alanından uzak kalmış olanlar da kapsamımızda. Şu an askerde olanların hakları baki. İnşallah geldiklerinde, başvurularını yaptıklarında, onlar ya da doğum izninde olanlar devam edecekler. Daha da ilerisini yaptık. Şimdi doğum iznine giden ya da askerliğe giden kardeşlerimizin yerine bakan geçici çalışan kişiler de var. Onları da kadroya aldık." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Taşeron
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.