Tayvan Meclisi'nde kapıları sandalye ve zincirlerle kapamaya çalıştılar

Tayvan'da Çin karşıtı hükümetin yaptığı üst düzey atamayı protesto eden ana muhalefet partisi Kuomintang'dan (KMT) 20'den fazla milletvekilinden oluşan bir grup, 'zulmü' protesto etmek için meclis binasını işgal etti.

29 Haziran 2020 Pazartesi 09:59
Tayvan Meclisi'nde kapıları sandalye ve zincirlerle kapamaya çalıştılar

KMT, Pazar günü geç saatlerde parlamentoda protesto gösterilerine başladı ve zincir ve sandalyelerle girişi engelledi. Ardından iktidardaki Demokratik İlerici Parti (DPP) milletvekilleri barikatları indirdi ve girmeye çalıştı. Ancak sonrasında iki partinin vekilleri arasında adeta arbede yaşandı. Olaylar güçlükle sakinleştirildi. KMT ise yaptığı basın açıklamasında, "Bu yıl Tsai hükümeti daha öncekinden daha despot oldu. Tsai’nin bu yaklaşımı KMT’ye meclisi işgal etmekten başka yol bırakmadı" denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.