'Terör ne ırk, ne millet, ne de masum insan gözetmiyor'

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Terör ne ırk, ne millet, ne de masum insan gözetmiyor. Bugün terörle mücadele eden ülkelere, tüm ülkelerin yardım etmesi gerekiyor. Yani nerede bir terör faaliyeti varsa, el birliğiyle herkesin oraya yardım etmesi gerekiyor

26 Ocak 2018 Cuma 20:38
'Terör ne ırk, ne millet, ne de masum insan gözetmiyor'

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, terörün ırk, millet veya masum insan gözetmediğini belirterek, "Bugün terörle mücadele eden ülkelere, tüm ülkelerin yardım etmesi gerekiyor. Yani nerede bir terör faaliyeti varsa el birliğiyle herkesin oraya yardım etmesi gerekiyor." dedi.

Erbaş, terör örgütü PYD/PKK'nın roketli saldırısı sonrasında hasar gören Çakılı Camisi'ndeki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, camideki son durumun halkın terör örgütlerinden kurtulması gerektiğinin en önemli kanıtı olduğunu söyledi.

Camide 2 kişinin şehit olduğunu, bazılarının da yaralandığını ifade eden Erbaş, şunları belirtti:

"Dünyanın terör örgütleriyle mücadele etmesini istiyoruz. Çünkü terör ne ırk, ne millet, ne de masum insan gözetmiyor. Bugün terörle mücadele eden ülkelere, tüm ülkelerin yardım etmesi gerekiyor. Yani nerede bir terör faaliyeti varsa el birliğiyle herkesin oraya yardım etmesi gerekiyor. Çünkü bugün bize yarın bir başkasına olabilir. Dolayısıyla insanlığın düşmanıdır terör. Sadece bir milletin, ülkenin değil. Ama öyle görülüyor ki bizim vatanımız, ülkemiz şu an hedeftedir. Bizler de millet olarak terörle mücadele noktasında ve terörün arkasındaki güçlerle mücadele noktasında her türlü gayreti göstereceğiz. Ölürsek şehit, kalırsak gazi olma ruhunu biz daha çocuk yaştan itibaren kalplerine yerleştiriyoruz. O yüzden bu millet seve seve şehit olmaya koşarak gidiyor. Bizim insanımız, vatanı, bayrağı, ezanı ve namusu için seve seve şehit olmayı ezelden beri göstermiştir, bundan sonra da göstermeye devam edecektir."

Binanın Vakıflar Müdürlüğüne ait olduğunu hatırlatan Erbaş, ilgililerin gerekli çalışmayı yapacaklarını kaydetti.

Prof. Dr. Erbaş, sınır ötesindeki askerlerle ilgili duygularının sorulması üzerine, "Mehmetçiğimize Allah'tan yardım diliyorum. Onlar 'Ölürsek şehit, kalırsak gazi' ruhuyla yetişmiş Mehmetlerimizdir. Dolayısıyla 3-5 teröristten korkacak değillerdir. Dualarımız onlarla. Hem fiili hem de manevi olarak tüm desteğimiz Mehmetçiğimizledir. Bizim ruhumuz onların yanında, hiç merak etmesinden en kısa zamanda zaferi kazanıp döneceklerdir." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.