Türkiye'nin Komşuları Virüsü Kaptı! O Ülke de Artık Virüslü...

Yunanistan Sağlık Bakanı, ülkede ilk koronavirüs vakasına rastlandığını duyurdu. Yunanistan, Irak ve İran'ın ardından vakanın görüldüğü üçüncü komşu ülke oldu.

26 Şubat 2020 Çarşamba 15:39
Türkiye'nin Komşuları Virüsü Kaptı! O Ülke de Artık Virüslü...

Çin'in Vuhan kentinden dünyaya yayılan ve sınırımıza dayanan koronavirüs (Kovid-19) bir komşuya daha sıçradı. İran ve Irak'ın ardından Yunanistan'da da Kovid-19'a rastlandı. Yunanistan Sağlık Bakanı, İtalya'dan Selanik'e dönen 38 yaşındaki bir kadında Kovid-19 vakasına rastlandığını söyledi. Bilindiği üzere İtalya, Kovid-19 salgınının Avrupa'da en çok yayıldığı ülke.

Bunun yanında Avrupa genelinde ise Fransa'da 2, Hırvatistan'da 1 ve İspanya'da 6 yeni tip Kovid-19 vakası daha tespit edildi.

İRAN'DA SAYI 19'A YÜKSELDİ

Sınır komşumuz İran'da Kovid-19 nedeniyle can kaybı 19'a yükselirken ülkede 44 yeni vaka tespit edildi.

BAKANLIKTAN SEYAHAT UYARISI

Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlarının zorunlu olmadıkça Irak ve İtalya'nın Kovid-19 görülen bölgelerine seyahat etmemelerini tavsiye etti.

Bilindiği üzere Türk vatandaşlarının 19 Şubat'ta Kovid-19 vakasının rastlandığı İran'a gitmesine müsaade edilmiyor.

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Öte yandan Çin'in Vuhan kentinden yayılan Kovid-19 sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 765'e ulaştı.

Toplam vaka sayısı ise 81 bini aşmış durumda.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.