Türkmenoğlu: “ABD’nin Amacı Akdeniz”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu KONTV’de yayınlanan Ankara Konuşuyor Programı’na konuk oldu. Türkmenoğlu Afrin Harekatıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

12 Şubat 2018 Pazartesi 12:31
Türkmenoğlu: “ABD’nin Amacı Akdeniz”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu KONTV’de yayınlanan Ankara Konuşuyor Programına konuk oldu. Türkmenoğlu’nun önemli açıklamalarının satır başları şöyle:

“ Öncelikle Afrin’de şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.  Biz Suriye’nin sınır güvenliği için ve öncelikli olarak kendi halkımızın can güvenliği için Afrin Harekatını başlattık. Türkiye’nin güneydoğusunda böyle bir oluşuma izin vermeyeceğiz.  Bu işin arkasında ABD’nin  Kilis ve Hatayla birlikte Akdeniz’e açılma planı söz konusuydu.

Afrin’e neden gidiyoruz şeklinde bazı yorumlar görüyoruz. Biz burada kendi sınır güvenliğimiz için  operasyon başlatıyoruz. Ama Türkiye  aleyhtarı düşmanlar sanki sivillere zarar veriyormuş gibi Türkiye’yi karalama kampanyasındalar.     Bizler Sayın  Emine Erdoğan’la birlikte Vatikan’da kadın konseyi ile bir toplantı gerçekleştik. Onlarla görüştük. Ben de İslamiyet’i anlattım Vatikan toprakları içerisinde. Özellikle de kadınlara verdiğimiz değeri anlattım.  Afrin harekatındaki algıyı emperyalist güçler anlamak istemiyor .  Biz Suriye’nin ve kendi toprak bütünlüğümüzü korumak için ordayız. Orda herhangi bir sivilin burnunun kanaması için iğneyle operasyon gerçekleştiriyoruz. Askerlerimiz şehit oluyor ama sivillere zarar verilmemesi konusunda özellikle hassasiyet gösteriyoruz. Bunları anlattık.

İç kamuoyunda da çatlak sesler var.. Türklerle kürtler karşı karşıya  gelecek.  Kobaneyi hatırlarsınız ikinci bir Kobane yaratmayı çalışıyorlar.

Türkiye Cumhuriyeti  teröristlerle  baş edemeyecek güçte değildir. Ancak TSK yedi düvelle savaşıyor. Orda birkaç teröristle değil emperyalist güçlerle savaşıyoruz. Teröristler aslında emperyalizmin paralı askerleri.

Anahtar Kelimeler:
KontvTürkmenoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.